anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Care sunt efectele negative ale Marijuanei? Am un prieten care baga la greu si vreau sa se opreasca.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| moniii5 a răspuns:

Cu toate ca sunt foarte multe efecte pozitive ale marijuanei ce tin mai mult de ordin psihic, efectele negative sunt dezvoltarea unei psihoze(psihoza este sa vezi, sa auzi, sa simti, lucruri care nu sunt adevarate....adica halucinatii de tot felul, si mai ai o privire ciudata, te uiti in gol gen) pentru ca iti creste foarte mult dopamina din creier care este hormonul fericirii!
Sper ca ti-am fost de ajutor!

| AlexCristi97 a răspuns (pentru moniii5):

Nu stiu ce fumati voi sau prietenii vostrii, dar eu nu am vazut in viata mea o persoana care sa fumeze marijuana si sa aiba psihoze sau sa se uite in gol sau sa se vada in privirea lui.
In schimb am vazut persoane care au bagat legale si desi au fumat o perioada scurta (2 luni maxim) si au trecut 2 ani de atunci, inca se vede in privirea lor ca au fost pe legale candva. La fel si cu drogurile psihedelice (LSD, ciuperci) in cazul celor care deja erau instabili mental.

| moniii5 a răspuns (pentru AlexCristi97):

Dragule,am fumat timp de un an de zile marijuana cu o prietena si amandoua am dezvoltat psihoze, si nu, nu am consumat nimic altceva! Adevarul e ca am consumat si mult...

| AlexCristi97 a răspuns (pentru moniii5):

Drago, nu ai prin linia genetica cazuri de persoane instabile mental? Cu psihoze sau schizofrenie sau alzheimer sau boli ale sistemului nervos in special? Imi pare rau sa iti zic, dar daca nu ai avut nici pe linie genetica oameni cu probleme si ai dezvoltat psihoze, ori ai fumat iarba stropita sau crescuta nenatural, ori ai fumat in anturaje dubioase gen prin colturi de strazi cu paranoia ca vine politia. Am cunoscut persoane care au fumat kilograme intregi la viata lor si erau cele mai lucide persoane.

13 răspunsuri:
| GabiDumitrescu a răspuns:

Lasa-l in pace. Efectele negative sunt ca dai bani pe ea. In rest, tigarile din comert sunt de o suta de ori mai nocive.

| minrest a răspuns:

Slabirea memoriei si a capacitatii de concentrare. In timp, scade legatura cu realitatea, fenomen perceput de cei din jur ca un subiectivism extrem. Deasemeni, pentru cine fumeaza mult trebuie mentionat ca o tigare cu marihuana e la fel de toxica pentru plamani ca 7 tigari cu tutun.

| AlexCristi97 a răspuns (pentru minrest):

O tigara doar cu marijuana nu e toxica deloc, nimeni nu a facut cancer de la marijuana. Tigarile din marijuana si tutun sunt mai toxice decat o tigara normala datorita TUTUNULUI si faptului ca se fumeaza fara filtru de burete, adica intra mai multe toxine in corp.

| peperonies a răspuns (pentru minrest):

De aia se prescrie marijuana medicinala dar nu am auzit sa se prescrie tigari medicinale.

| peperonies a răspuns:

Spre deosebire de tigari care chiar au efecte negative marijuana nu are. lasa-l sa bage la greu dar vezi sa nu se apuce naiba de tigari normale.

| AlexCristi97 a răspuns:

In general nu prea are efecte negative. Exista cazuri in care daca consumul este foarte mare pe o perioada lunga de timp sa creeze anxietate/depresie, dar o forma usoara. Mult mai usoara decat anxietatea care se poate trata cu marijuana.
Daca are lipsa de fier si magneziu, ii scade capacitatea de concentrare si memorare.
Spre deosebire de alte droguri sau chiar substante legale (alcool), marijuana este mult mai inofensiva decat se vehiculeaza.

| piskareLa a răspuns:

Buna, nepotul meu care are 23 de ani (fiul fratelui meu), a pacatuit injectandusi marihuana timp de vreo 3 ani (a inceput la 20 din spusele lui), e un lucru foarte diavolicesc aceasta substanta care l-a facut sa isi cheltuie toti banii pe ea, il mintea pe fratele meu ca se duce sa dea bani la biserica, cand de fapt ii cheltuia pe marihuana, dupa ceva timp au inceput sa-i cada dintii si tremura foarte rau, atunci a hotarat fratele meu sa mearga cu el la doctor (el nu a vrut deloc dar l-au luat cu forta, sperand sa ii faca un bine) asa a aflat ca isi injecta marihuana si dupa ce si-a mai revenit, am vorbit cu parintele de la biserica pe care o frecventam noi si l-am intrebat daca a primit vreun ban de la nepotul meu si a zis ca nici macar nu se ducea acolo, dupa multe certuri l-am convins sa mearga macar o data la biserica unde a vorbit cu parintele (e confidential ce au vorbit, nici macar eu nu stiu) dar de atunci se simte mult mai bine si nu mai consuma nimic, nu stiu ce i-a facut parintele dar l-a ajutat enorm si acum e mult mai fericit si mai plin de viata!

| Deaad a răspuns (pentru piskareLa):

Sunt sigur ca e mult mai bine sa dai bani pe marijuana decât la biserica.

| minrest a răspuns (pentru piskareLa):

Marihuana nu se injecteaza. Se fumeaza in cateva feluri si mai rar se ingereaza.

| AlexCristi97 a răspuns (pentru piskareLa):

Nu mai faceti ma mistouri de astea ca sunt luate de bune si dupa te miri de ce cand prinde politia pe unu cu iarba ii trece acolo "in posesie de droguri de MARE risc".