Ambele dauneaza in cantitati mari. Si cantitatile consumate ajung sa fie mari, nu doar ce masuram fiecare acasa. la o ceasca de cafea de exemplu. Se adauga atat zahar cat si indulcitori in majoritatea produselor pe care le consumam.
Nu iti spune nimeni, dar pana si painea, in acei amelioratori de faina si afananti are si zahar printre alte tampenii de sinteza.
Daca sunt consumate in cantitati rezonabile, n-ar trebui sa provoace probleme in organism.
Oricare dintre ele daca este consumat in cantitati industriale.
Indulcitorii daca sunt consumati cu cap, te scapa de multe probleme. Sa nu uitam ca indulcitorii sunt deja foarte folositi in sucuri, fursecuri, batoane, medicamente, si ca nu dauneaza daca cantitatea este mica.
Nici zaharul daca este consumat in cantitati foarte mici nu dauneaza, deci se recomanda eliminarea lui doar in cazul unui pacient supraponderal sau cu diabet zaharat.
Cred ca indulcitorii artificiali sunt mult mai nocivi. Chiar daca zaharul pe langa neurotoxicitate, cauzeaza o gramada de boli si favorizeaza inflamatia in corp.
Combinatiile zaharului is multe, dar si ale indulcitorilor. Aspartam provoaca tumori cerebrale. Aluminiu... la fel. Consuma-le zilnic vreo 10 ani si dupa RMN spune-ne si noua
Salut! Iti recomand sa citesti informatiile de pe acest site : https://cori.ro/mananca-sanatos/indulcitori-sau-zahar-ce-sa-alegi/
MorcovMajestic întreabă: