| eaemonica a întrebat:

Care sunt factorii care cresc riscul accidentelor cerebrale?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Hipertensiunea arteriala, ateroscleroza, hipercolesterolemia, hipertrigliceridemia, hipercoagulabilitatea, protezele valvulare, antecedentele de infarct miocardic sau accident vascular, obezitatea, sedentarismul, fumatul, consumul excesiv de alcool, mesele abundente seara, imobilizarea prelungita la pat, infectiile grave, interventiile chirurgicale, deshidratarea, dieta bogata in sare, malformatiile cardio-vasculare, interventiile chirurgicale. Le-am spus in ordinea in care mi le-am amintit, sper sa-ti foloseasca.

3 răspunsuri:
| Mia_8661 a răspuns:

Cred ca tensiunea ....sanatate

doiny
| doiny a răspuns:

Fumatul, consumul excesiv de alcool, sedentarismul si o dieta saraca in legume si fructe dubleaza riscul de producere a accidentelor cerebrale.

mlm
| mlm a răspuns:

Cheagurile sangvine care blocheaza temporar fluxul de sange catre creier; Aceste cheaguri pot apare in urma unui atac cerebral, altor afectiuni ce perturba fluxul normal al sangelui la inima, un traumatism cranio cerebral.