| Fetitsa123 a întrebat:

Care sunt fructele si legumele care inbunatatesc ochi? Si care sunt fructele care au continut mare de vitamina A? Multumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Insomnii a răspuns:

Deci contin vitamina A: morcobul, dovleacul, rosia, litchi (sunt niste fructe exotice) salata mai contine si ea un pic de vitamina A.
eu stiam ca 100 g de pulpa de dovleac asigura aproximativ 71% din necesarul zilnic de vitamina A si ca morcovul ajuta vederea, iar litchi sunt bune pentru piele daca nu ma insel (daca nu stiu cu arata uite http://www.google.com/......tp?/imgres )

2 răspunsuri:
| Kazimir a răspuns:

Morcovii in special cu un continut de vitamina A destul de mare. Dar de asemenea poti aduce aportul de vitamina A necesar prin tratament medicamentos

| yoysh a răspuns:

De vitamina A stiu ca se afla intr-o cantitate considerabila in morcovi.
Stiu ca acestia sunt cei mai buni pentru vedere...am auzit ca imbunatatesc foarte mult si vederea nocturna. Insa poti manca si alte fructe si legume deoarece toate vitaminele si fibrele continute de acestea ajuta la buna functionara a intregului organism.