anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Care sunt riscurile unei sarcini si ale unei nasteri la varsta de 43 de ani?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
mariana
| mariana a răspuns:

Sa inteleg ca esti la prima sarcina, sau acum iti doresti sa fii mamica pentru prima oara, asa ca daca esti sanatoasa poti sa porti sarcina fara probleme si vei aduce pe lume un copil sanatos si fara mari implicatii pentru tine. Probabil ca va fi nevoie sa nasti prin cezariana, dar aceste sfaturi este bine sa ti le dea medicul ginecolog, pentru ca sarcina ta, ca si a tuturor femeilor gravide, trebuie supravegheata de medic, pentru a nu apare probleme de sanatate, o disgravidie sau o boala intercurenta care ar putea afecta fatul.
Nu este prea tarziu, tarziu a fost la D-na Iliescu care a nascut la 67 de ani, cred ca si tu cunosti acest caz, dar pentru tine nu este tarziu atat timp cat din punct de vedere biologic esti fertila.
Eu iti doresc multa sanatate, ai incredere in tine si in medicul tau ginecolog si sa vezi ca totul o sa fie grazav si vei experimenta un nou sentiment cel al dragostei materne, care nu se aseamana cu nimic in aceasta lume. Sper sa fii fericita si sa nu-ti faci multe probleme, pentru ca nu este cazul.

| fabiola a răspuns:

Daca esti sanatoasa si toata perioada sub supraveghere medicala nu vor fii probleme.Si Nadia Comaneci a nascut la aceasta varsta, si Madalina Manole, asa ca ...sa fie intr-un ceas bun!

daniela
| daniela a răspuns:

Atata timp cat femeile au nascut si dupa 60 ani eu cred ca riscurile sunt minime daca te ingrijesti si mergi la doctor, nu faci efort si nasti prin cezariana

| EUSIATIT a răspuns:

Daca esti sanatoasa si ai avut un ciclu normal nu e nici o pb cit despre nastere e bine sa faci cezariana e mai bine complicatii pot aparea atunci dar mai bine vb cu medicul personal ginecolog pentru ca banuiesc ca ai un?

| jo a răspuns:

Numai un medic/o echipa de medici poate spune, in urma unei evaluari foarte detaliate a persoanei in cauza. Nu cred ca se poate generaliza in nici un fel.

| jo a răspuns:

@andreig: cred ca iti lipsesc niste cunostinte elementare de anatomie.

| doinisor a răspuns:

Sint foate mari copiicu malformatiieu am nascut la32 si am copil cu sindromul downasa ca mare grija.

| andreig a răspuns:

Acum depinde de metabolismul fiecarei femei thinking Stiu o femeie de 80 de ani care a nascut o fetita perfect sanatoasa, care nu a avut nici o complicatie asa ca nu vad la tine, femeie tanara, ce riscuri ar putea sa fie...ai grija de tine! :*