Debutul este brutal, aparand o durere vie, ascutita, la indoirea brusca a piciorului drept. Durerea iradiaza spre spate si coboara de-a lungul piciorului, fiind deosebit de intensa la mers. La palparea abdomenului intr-un anumit punct, acesta se intareste, devenind "de lemn", semn distinctiv al apendicitei. Durerile sunt urmate de greata si voma, precum si de cresterea temperaturii pana la 38-39 de grade. In apendicita, temperatura anala este mai crescuta cu un grad fata de cea axiala.
Citeste mai mult pe: http://stiri.acasa.ro/......00097.html
Sper ca te-am ajutat.
Depinde de forma de apendicita pe care o faci.
O apendicita cronica se poate manifesta cu dureri la efort in partea dreapta-jos a abdomenului si alte simptome, neglijate de multe ori (scaderea poftei de mancare, constipatie, greata).
O apencicita acuta nu ai insa cum sa o ignori. Doare. Rau. Si nu trece. Durerea apare initial in apropierea ombilicului, la dreapta si putin mai jos decat acesta. Apoi se poate muta in partea din dreapta-jos a abdomenului. Durerea creste progresiv in intensitate, eventual iradiaza si in piciorul drept. Si mersul poate deveni dureros. Pe langa durere, mai pot aparea febra, varsaturi, constipatie sau (mai rar) diaree, dureri de cap, stare generala foarte proasta. In cele din urma ajungi oricum la spital, pentru ca nu mai poti suporta durerea.
Principalul simptom al apendicitei este durerea abdominală. Această durere poate semăna cu o indigestie sau cu o mișcare a intestinelor ori o trecere de gaze.
Semnele și simptomele clasice de apendicită includ:
durere abdominală; inițial aceasta este vagă, difuză sau surdă, intermitentă sau colicativă (fiind o durere viscerală), localizată periombilical (în jurul buricului) sau în hipogastru (sub buric), urmând ca într-un interval de 4-12 ore să devină mai intensă, continuă și să localizeze în fosa iliacă dreaptă (prin iritarea peritoneului din jurul apendicelui apare durerea somatică).
anorexia (inapetența) este prezentă la majoritatea pacienților și precede apariția durerii.
grețuri însoțite de vărsături repetate; de asemenea poate fi prezentă pierderea apetitului alimentar.
constipație, durere de spate, o febră ușoară sau o meteorizare a abdomenului; la vârstnici, la copii și în anumite localizări atipice (retrocecală, pelvină) poate apărea diaree.
stare de oboseală și senzație de pierdere a energiei.
-durere difuza abdominala care in 1-2 zile se concentreaza in fosa iliaca dreapta
-anorexie anterioara
-greata si varsaturi
-distensie abdominala
-febra inalta
-tranzit absent pentru gaze.
Dureri in partea dreapta jos care se poate extinde si in partea stanga. greturi.
Depinde si de organism... Poate fii o durere foarte puternica in care de-abia poti sa te misti si sa ametesti, sau poti sa ai febra, greturi...Ar trebui sa mergi la medic, ca sa nu ti se perforeze ceea ce nu e bine. Sper ca am fost de ajutor!
Dureri in partea dreapta jos febra ai grija la primele intepaturi la doctor si afara ca urmeaza peritonita cea mai usoara operatie e apendicita