Sant cateva semne dar nu intotdeauna devreme, si acestea sunt glicemia (in primul rand) crescuta, sete excesiva, urinari frecvente, scaderi sau cresteri in greutate, foame, transpiratii abundente, si am intalnit un caz care prezenta dureri accentuate de picioare, scaderea vederii, sau poti sa nu ai simptome si sa fie probleme mai tarziu, de aceea trebuie sa-ti faci analizele de glicemie si celelalte urina etc. sa mergi la dr. daca banuiesti ceva nereguli.
Nu totdeuna diabetul are simptome chiar de la inceput.Prezenta lui o atesta glicemia crescuta depistata la o analiza a sangelui.Alte simptome sunt setea, foamea si scaderea in greutate.Pentru a fi sigura ca este vorba de diabet adreseaza-te medicului de familie care sa-ti recomande o serie de investigatii.Sanatate.Mira
In carti scrie multe la simptomele diabetului, dar in realitate putine pot fi identificate la pacientii diabetici (dintre cele mentionate mai sus: sete excesiva, foame, urinare frecventa etc). Cele mai multe apar dupa o evolutie de lunga durata, netratat, se ajunge la patologii microvasculare si neuropatii, ambele cu afectare a diferitelor organe.
O glicemie (care e doar in sange, @iiirrriiisss se poate masura foarte usor, nici macar nu e nevoie de recoltare de sange. Mergi la o clinica de diabet si cu o intepatura in deget ai scapat (sau nu) de griji.
Simptomele diabetului zaharat:
# Sete cronica, excesiva
# Gura uscata
# Urinare frecventa
# Foame mare
# Scadere inexplicabila in greutate
# Vedere incetosata
Aceasta varietate de simptome sunt datorate nivelului ridicat al glicemiei in sange. Daca te ingrijoreaza ceva. nu ar fi rau sa te duci sa-ti faci niste analize! Sanatate, sper sa-ti iasa cat mai bune!
Simtomele diabetului sunt:sete accentuata, foame intesa si scadere in greutate(mananci mult si slabesti), eliminare de urina in cantitate mare, crampe nocturne in muschii gambelor etc.Insa cauza care determina aparitia acestor simtome nu trebuie sa fie neaparat diabetul.De aceea, trebuie sa mergi la medicul de familie, sa-i spui ce te supara. El, probabil te va trimite la un specialist, sau iti va recomanda niste analize. Dar, daca vrei, poti sa-ti faci un test de glicemie, apoi sa te duci cu el la medicul de familie. Dar e mai bine sa mergi la medicul de familie, ca sa-ti spuna el ce ai de facut.Multa sanatate, si numai bine!
Am uitat sa-ti spun:daca cumva ajungi la vreun specialist, si iti spune ca vrea sa iti faca glicemie provocata, sa nu accepti sub nici o forma.Este riscant, fiindca daca - Doamne fereste! - ai glicemia mare, si iti mai da sa consumi glucoza, poti sa intri in coma diabetica.Glicemia provocata asta inseamna:iti da sa consumi o anumita cantitate de glucoza, apoi iti recolteaza sange, ca sa vada cum oscileaza valoarea glicemiei din sange.Insa este riscant.Si,cand vei merge la analize, sa fii calm(a), caci daca vei fi stresat(a), acest lucru va influenta analiza, si, astfel, sa nu mai fie concludenta.Si sa nu iei vreun medicament(antistress, extraveral etc. pentru calmare). Incearca sa-ti stapanesti nervii! Ai mare grija, si fii optimist(a). Totul va fi bine.Succes!