| Tourniquet a întrebat:

Care sunt simpromele varicelei / varstatului de vant sau pojarului? happy Mi le spuneti, va rog? happy Mersi happy

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Cσσкiє a răspuns:

Varsatul de vant este o infectie virala care cauzeaza o eruptie pe suprafata pielii si pe mucoase. Eruptia apare mai intai pe fata si trunchi, intinzandu-se apoi pe aproape intreaga suprafata a corpului, inclusiv pe scalp si pe organele genitale si chiar inauntrul gurii, urechi, vagin. Elementele eruptive constau la inceput in macule (pete) mici (1/5- 2/5 inch; 5-10 mm) rosii si apar intr-o perioada de 2 pana la 4 zile in valuri eruptive. Aceste pete se umfla, devin papule si ulterior trec in stadiul de vezicule asezate pe o baza rosie. Datorita situarii lor superficiale, formei si continutului serios, veziculele au fost asemuite cu picaturile de roua. Veziculele se deprima treptat si se usuca, formand cruste. In urma veziculelor nu raman cicatrici, doar uneori o usoara coloratie maronie a pielii, trecatoare. Unele personae au doar cateva vezicule, in timp ce altele au cateva sute. De obicei eruptia provoaca prurit (mancarime a pielii). Scarpinarea si ruperea acestor vezicule duce la formarea unei cruste si se pot infecta cu bacterii (o infectie secundara bacteriana). ( In engleza, denumirea bolii este "chicken pox", denumirea provenind probabil de la asemanarea cu pielea de gaina). Unii copii au febra, dureri abdominale, sau chiar o senzatie usoara de greata in timpul eruptiei. Aceste simptome dureaza 3 pana la 5 zile iar febra nu depaseste 39, 4 grade Celsius (103 grade Fahrenheit). Copiii mai mici au de obicei febra mai mica si eruptie mai usoara decat copiii mai mari sau adultii.In general, varsatul de vant este o boala usoara dar poate fi mortala pentru persoanele cu leucemie sau alte boli care slabesc sistemul imunitar.De obicei, o persoana care a avut boala capata imunitate pe viata. Dar virusulcare cauzeaza boala poate ramane in organism si poate cauza la adult diferite tipuri de eruptii ale pielii. Pojarull... sad
Simptomele rujeolei survin dupa 7 -14 zile de la infectare si constau in febra ridicata, inflamatia mucoasei foselor nazale (rinita), accese de tuse, inflamatia conjunctivelor (membrane ce tapeteaza interiorul ochilor si partea interna a pleoapelor), asociata cu secretii nazale si oculare. Uneori, copilul este sensibil la lumina. Dupa 2 -4 zile, in interiorul obrajilor apar pete mici, albe - semnul Koplik, caracteristic perioadei de invazie a rujeolei. Aceste pete mici sunt asemanatoare unor fire de nisip albe si sunt uneori insotite de inflamatia faringelui si a mucoasei laringelui, a traheii si bronhiilor.Eruptia cutanata apare intai pe fata laterala a gatului si dupa urechi, sub forma unor pete rosii, cu forma neregulata, ce devin rapid in relief. In urmatoarele 2 zile, eruptia se extinde pe trunchi, brate, palme, picioare si talpi, in timp ce petele de pe fata dispar.

La unele persoane cu o forma severa de rujeola, se pot observa petesii sau echimoze, ce corespund unor pete de purpura de mici dimensiuni. Purpura reprezinta o efuziune anormala de sange la nivelul pielii si mucoaselor: acestea prezinta pete rosii sau albastrui. Eruptia este insotita uneori de prurit (mancarimi).

Simptomele regreseaza in mai putin de o saptamana. Sper sa nu te`mbolnavesti!happy

10 răspunsuri:
| Spintecatorul a răspuns:

Iti iasa puncte rosii pe fata si corp si te mananca foarte tare.

| Deea a răspuns:

Te mananca pielea.

| Zambete89 a răspuns:

Daca stai la caldura apar niste bubite pe tine, si daca te duci undeva la frig iti apar pe stomac si celelalte organe. am avut si eu, si chiar daca stateam la caldura nu imi apareau pe piele si e ceva grav, pentru ca nu am dat importanta si au iesit pe stomacul meu :-s pan` la urma am scapat oh go on

| another_emo_girl a răspuns:

Cand eram mica, am avut si eu varicela. Partea buna e ca am stat acasa 2 sap si ca nu m-am dus la scoalalaughing. Partea proasta e ca ma mancau bubitele. sad
In orice caz, simptomele au fost, in primul rand, niste bubite rosii care semanau f mult cu piscaturile de tantar.Chestia amuzanta, la mine, a fost faptul ca eu, fiind mica, stateam afara si am jucam cu ceilalti copii si intr-o dupa-amiza de vara, au napadid niste tantari pe noi. N'am bagat de seama ca nah, aveam 8 ani.Si imi aparuse multe bubite dar eu credeam ca de la tantarilaughing. Atunci parintii m-au dus la medic si s-a dovedit ca aveam varicela.Acum rad cand imi aduc aminte.In orice caz, nu e o bola grava si se trateaza in 2 sap cu o solutie alba, mentolata, care arde blandele alea.

| Teodoragnis a răspuns:

Am avut anul trecut varicela si am inceput sa ma simt rau, nu aveam chef de nimic... dimineata m-am trezit cu bube pe burta si pe spate si aveam febra.pe parcurs bubele pot aparea 'in valuri'(apar mai multe deodata) dupa cateva ore au inceput sa ma manance...altceva nu mai stiu

| wormy a răspuns:

Ti se inroseste pielea, faci niste basicute care se sparg si te mananca foarte rau. Partea naspa e ca apar pe tooooot corpul. :-s

| Biscotti a răspuns:

Varsatul de vant este o infectie cauzata de virusul varicelo- zosterian (VVZ) care face parte din familia virusurilor herpetice. VVZ se gaseste in secretia nazala eliminata si in fluidul din vezicule. Varsatul de vant este foarte contagios, 90% din persoanele care nu au imunitate la boala si care sunt expusi o vor face. Epidemia apare cu precadere intre lunile februarie- aprilie la copiii cu varste cuprinse intre 5 si 9 ani.
Semne si simptome pentru varicela: Elementele eruptive constau la inceput in macule (pete) mici (1/5- 2/5 inch; 5-10 mm) rosii si apar intr-o perioada de 2 pana la 4 zile in valuri eruptive. Aceste pete se umfla, devin papule si ulterior trec in stadiul de vezicule asezate pe o baza rosie. Datorita situarii lor superficiale, formei si continutului serios, veziculele au fost asemuite cu picaturile de roua. Veziculele se deprima treptat si se usuca, formand cruste. In urma veziculelor nu raman cicatrici, doar uneori o usoara coloratie maronie a pielii, trecatoare. Unele personae au doar cateva vezicule, in timp ce altele au cateva sute. De obicei eruptia provoaca prurit (mancarime a pielii). Scarpinarea si ruperea acestor vezicule duce la formarea unei cruste si se pot infecta cu bacterii (o infectie secundara bacteriana). ( In engleza, denumirea bolii este “chicken pox”, denumirea provenind probabil de la asemanarea cu pielea de gaina. Unii copii au febra, dureri abdominale, sau chiar o senzatie usoara de greata in timpul eruptiei. Aceste simptome dureaza 3 pana la 5 zile iar febra nu depaseste 39, 4 grade Celsius (103 grade Fahrenheit). Copiii mai mici au de obicei febra mai mica si eruptie mai usoara decat copiii mai mari sau adultii. In general, varicela este o boala usoara dar poate fi mortala pentru persoanele cu leucemie sau alte boli care slabesc sistemul imunitar. De obicei, o persoana care a avut varicela capata imunitate pe viata. Dar virusul care cauzeaza boala poate ramane in organism si poate cauza la adult diferite tipuri de eruptii ale pielii.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Varicela inseamna varsat de vant popular, pojarul (rujeola).
Pojarul stadiu de incubare 10 zile, cu preponderenta la copii, febra, curge nasul, tuse uscata, bubite alte in interiorul obrajilor care dispar cand apar cele cutanate (pe piele ), Aceasta din urma tine in jur de o saptamana. Este vorba de bubite rosu-inchis, care apar mai intii pe fata, si acopera, treptat, tot corpul. Rujeola se vindeca dupa 10-20 de zile de la aparitia primelor simptome.
Exista vaccinul R.O.R pentru pojar.
Varicela bubite pline cu lichid erupe violent dureaza 12 zile, cam aceleasi simptome ca la pojar, nu exista vaccin.
Mai sunt si altele, rubeola, scarlatina.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Voiam sa stiu si eu daca te mananca pielea inainte de aparitia petelor mici de culoare rosie.Eu am o nepotica d 5 ani care a avut varsat de vant si cam acum o saptamana a dormit cu mine.Eu nu am avut varsat de vant pana acum(am 20 de ani), este posibil sa fii luat de la ea? Nu mai avea bubite ci doar cateva mici cruste, din cate am vazut eu.Ma manca pielea de vreo 2 zile si as vrea sa stiu daca asta este cauza.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna, prima data ai febra, eu o luasam ca o raceala, pe urma iti apar mici bubite rosii in cap si dupa urechi, te mananca groaznic si pe urma e din ce in ce mai rau, te umpli pe tot corpul de bubite rosii pline de lichid. Eu la inceput le luasam ca pe niste cosuri, dar m-am inselat. Asta e, toate trec, succes si fereste-te, paa.