De obicei dureri in abdomenul inferior, mai mult pe o parte, agravate de frig si contact sexual, febra, stare generala alterata.
Simptomele anexitei constau, in general, in dureri in partea de jos a abdomenului. Pot apărea insă si febra, stările de vomă, ametelile, durerile de cap, sangerările sau scurgerile alb-gălbui.
Există si cazuri cand, desi femeia suferă de anexită, boala nu se manifestă in nici un fel. "Tratamentul pentru anexită constă in administrarea de antibiotice. Acestea trebuie recomandate insă de medic, in urma unor investigatii, nu trebuie luate la intamplare".
Sunt recomandate băile calde
Iată si cateva remedii naturiste pentru anexită. Luati cate 30 de picături de tinctură de coada-soricelului, de trei ori pe zi, timp de zece zile pe lună. Un alt remediu: baia de sezut cu coada-soricelului. Se pun 100 g plantă in 5 l de apă rece, se lasă 12 ore, apoi lichidul se incălzeste, se filtrează si se pune in cadă. Cu cat apa este mai caldă, cu atat este mai bine. Stati in apă 20 de minute, apoi imbrăcati un halat gros si asezati-vă o oră in pat. Aplicati această metodă si in următoarele două zile. Recomandate sunt si supozitoarele obtinute din răsină de conifere, ceară galbenă si unt de cacao, deoarece au actiune antiinflamatorie, antiseptică, antimicrobiană si cicatrizantă.
NszjNjJnJzknzyynK întreabă: