| nikolettta a întrebat:

Care sunt simptomele apendicitei?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
| Abcfunny a răspuns:

Te doare in partea dreapta si nu poti merge.
Dacă este in caz grav[peritonită] faci febră.

| djbdkjfkdjfkjdkfdfkdsvhfsdhbvbhjvgbdsfg a răspuns:

Tin minte ca ma durea sau intepa burtikahee hee

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Incepe sa nu-ti mai placa scoala.ai vrea sa stai mai mult pe acasa, si dupa ce alergi vreo 30 minute te doare intr-o parte. dimineata la baieti se umfla ceva mai jos de brau, si la fete le vine sa se intinda. dupa vreo luna si ceva, apar greturile.trebuie sa mergi la doctor, neaparat.

| Laurishkutza a răspuns:

Simptomele clasice includ:

- durere surda aproape de centrul sau partea superioara a abdomenului ce devine mai apoi ascutita si se deplaseaza spre partea din dreapta jos a abdomenului. Acesta este, de obicei, primul semn;

- pierderea apetitului;

- greata si/sau varsaturi imediat dupa ce incep durerile abdominale;

- umflarea abdomenului;

- febra nu foarte ridicata;

Alte simptome ale apendicitei pot fi:

- durere surda sau ascutita oriunde in partea superioara sau inferioara a abdomenului, spatelui sau in zona rectului;

- urinari dureroase;

- crampe severe;

- constipatie sau diaree.

Daca ai simptomele de mai sus, solicita imediat asistenta medicala deoarece diagnosticul corect si tratamentul corespunzator sunt foarte importante.

| Trinity a răspuns:

Principalul simptom al apendicitei este durerea abdominala. Aceasta durere poate semana cu o indigestie sau cu o miscare a intestinelor ori o trecere de gaze. Poate fi o apendicita daca sunt prezente: - durere abdominala; aceasta este initial in jurul ombilicului, dar se extinde in intreaga regiune abdominala - in curs de cateva ore, durerea devine din ce in ce mai severa si apoi se deplaseaza mai jos de regiunea ombilicala sau pe partea dreapta (in cadranul inferior drept) - durerea nu dispare si se accentueaza la miscare sau la tuse - durerea poate fi in cadranul superior drept - greturi insotite de varsturi repetate. De asemenea poate fi prezenta pierderea apetitului alimentar - constipatie, durere de spate, o febra usoara sau o meteorizare a abdomenului - stare de oboseala si senzatie de pierdere a energiei Probabil nu este vorba de o apendicita daca durerea abdominala este sub forma de crampe si este insotita de diaree. Totusi, durerea sub forma de crampe si diareea pot aparea in apendicita, mai ales in cazul copiilor. Unele persoane nu au simptome evidente. Persoanele in varsta, copiii mai mici de 2 ani si femeile insarcinate pot sa nu prezinte durere in cadranul inferior drept. Alte persoane pot simti durere in alte locuri deoarece apendicele lor este intr-o alta pozitie. Durerea abdominala este foarte frecventa. Exista de asemenea numeroase afectiuni care dau simptome similare apendicitei. Totusi, deoarece apendicita se poate agrava intr-o perioada scurta de timp, se recomanda consultarea imediata a unui medic daca sunt prezente simptomele de mai sus. Tratamentul este mult mai usor daca apendicele nu s-a rupt. La majoritatea persoanelor, apendicele nu se rupe decat dupa cel putin 24 ore de prezenta a simptomelor.

| Revenger a răspuns:

SIMPTOME APENDICITA

Acestea sunt variate insa prezinta anumite caracteristici:

- durerea - are initial sediul in epigastru (capul pieptului) si periombilical, pentru ca ulterior sa-si modifice sediul in fosa iliaca dreapta, frecvent iradiind la nivelul membrului inferior drept; durerea este de intensitate diferita si variabila de la un stadiu la altul; daca initial are aspectul unui disconfort abdominal, ulterior poate deveni intensa si chiar cu aparare musculara (abdomenul devine tare la palpare)

- inapetenta (lipsa poftei de mancare), greata, varsaturile, constipatia sau diareea sunt alte simptome care pot aparea

- subfebrilitatea este posibila - febra nu foarte ridicata.

In anumite cazuri poate evolua foarte rapid fara simptome reprezentative, motiv pentru care prezentarea la medicul specialist este o urgenta; aceste cazuri sunt reprezentate de pacienti cu terapii imunosupresive utilizate in transplantele de organ si in anumite afectiuni, bolnavi cu HIV, bolnavi de diabet zaharat, afectiuni neoplazice in tratament cu citostatice, pacientii obezi.

In cazul localizarilor pelvine a apendicelui la aceste simptome se mai pot asocia tenesme rectale (crampe) cu diaree.

Întrebări similare