Homosexualitatea, sexul cu persoane necunoscute, injecţiile cu ace folosite, stomatologul cu ustensilele de acolo, frizerul cu ale lui, tatuajele făcute cu acelaşi ac etc. ( ca factori de risc )
Dacă nu era la rubrica sătate aş fi spus că primul " simptom " e homosexualitatea.
Asa, si? daca o puti pe una cu HIV crezi ca nu te imbolnavesti? Sau crezi ca de la unu iei mai repede?
Cand va aud pe cate unii cum bagati fixurile personale in fata adevarului innebunesc. Ai postat la sanatate, posteaza reaq corect, nu mai aburi oamenii. A nu se intelege ca sunt pro homosexualitate. De fapt, ma doare-n 3 litere de ce face fiecare cu viata lui.
Eu am intrebat care sunt simptomele nu cauzele producerii bolii.
Nu ai prins nuanţa umorului negru...ce să-i faci, de gustibus non est disputandum.
M-am gandit ca e umor negru prima dată dar apoi m-am gandit ca nu toti de pe aici gandesc, si am crezut ca nu stii ce inseamna simptomă. Dar ma bucur ca stii si ca iti permiti sa glumesti.
Ar trebui sa stii ce insemna simptom inainte sa comentezi a prostu, iar prin "frizer" nu ai cum sa iei sida
Nu crezi că tu eşti cel care comentează a prostu? O să-ţi pun o întrebare simplă : nici dacă frizerul are sida?
Dar lăsând gluma la o parte şi simţul umorului despre care nu putem vorbi, te mai întreb legat de frizer, dacă ai fost vreodată la vreunul, ai fost ciupit sau tăiat cu briciul ( din greşeală bineînţeles ) sau cu altă sculă care este folosită pe toţi clienţii?
" Înainte de 1995, SIDA a fost cauza nr.1 a deceselor barbatilor gay, in special a celor tineri, in America. Virusul continua sa omoare gay si azi, chiar daca cu o viteza mult mai mica. "
" În urma unei intervenţii chirurgicale sau stomatologice dacă instrumentarul medical nu a fost sterilizat corespunzător.
Dacă îţi injectezi droguri cu un ac sau o seringă folosită de către o persoană infectată.
La cosmetică sau frizerie, dacă instrumentele folosite nu au fost sterilizate corect (Atenţie! Aparatele folosite în cabinetele de cosmetică şi în frizerii pentru sterilizare nu au puterea de a distruge HIV sau alte virusuri, cum ar fi cel al Hepatitei B sau C).
Prin tatuare, dacă acele pentru tatuaj nu sunt de unică utilizare, folosindu-se acelaşi ac la mai multe persoane. De asemenea, nu trebuie folosit de la un client la altul tuşul sau vopseaua pentru tatuaj, deoarece există riscul ca acest lichid să conţină sânge infectat de la clientul precedent. "
Îmi pare rău încă odată că nu v-am descreţit frunţile măcar, chiar şi cu umor negru. După aceste citate însă o să râd eu de cei care au spiritul contrazicerii.
Virusul hiv e ft ocult,poate fi ani la rand asimptomatic,exista unele semne ce se intalnesc in diferite proportii la pacienti,dar o solutie mai buna zic eu e sa iti faci testare, exista centre de testare gratuite in toate orasele mari, e o campanie nationala de sanatate
oboseala marcata
- pierdere accentuata a greutatii fara o cauza identificata
- umflarea ganglionilor limfatici la nivelul gatului si axilelor
- dificultati in respiratie, insotite de o tuse seaca, care nu se datoreaza unei alergii sau fumatului
- diaree persistenta
- febra intermitenta si transpiratii nocturne
- aparitia unor pete pe piele, la nivelul cavitatii bucale sau a anusului
- pierderi de memorie, confuzie si alte semne de deteriorare mentala
Http://www.stopsida.ro/informatii_hiv_sida_evolutia_infectiei.php
http://www.itips.ro/......v2024.html
Ti-am postat doua link-uri utile, dar poti sa gasesti si mai multe informatii dand un search pe google utilizand chiar cuvintele tale "Care sunt simptomele bolii SIDA" :)