| niemand a întrebat:

Care sunt simptomele depresiei? cel mai concis si detaliat raspuns are funda...

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Aliutza a răspuns:

Poti sa citesti aici despre tipuri de depresie si despre simptomele caracteristice fiecarui tip http://www.csid.ro/health/depresia-tipuri-simptome-si-cauze-3750515/
Daca vrei parerea mea, atunci cand esti deprimat nu ai chef de nimic, ti se pare ca faci un efort chiar si atunci cand indeplinesti rutina zilnica. Cateodata, simti ca nici macar n`ai putere sa te ridici din pat, chiar daca fizic te simti bine. Uneori poti sa te simti rau si fizic, din cauza depresiei. Poate sa-ti scada pofta de mancare si pofta de viata. Poti sa nu mai iesi in societate si sa te izolezi, incetul cu incetul. Chiar si atunci cand prietenii te cauta, esti iritat de chestia asta, pentru ca vrei sa fii singur. De asemenea, ai impresia ca esti singur, ca n`ai cu cine discuta pentru ca nimeni nu te intelege. Ai o parere proasta despre tine, crezi ca nimeni nu te apreciaza cu adevarat. Ceea ce, bineinteles, e doar o impresie. In realitate, cu totii avem cateva persoane carora le pasa de noi, chiar daca nu o arata prea des.
Atunci cand ai depresie, pui orice vorba la suflet si te intristezi din nimicuri pe care inainte nici nu le bagai in seama.
Daca simti ca ai intrat intr-o depresie, cel mai bine este sa consulti un psiholog, pentru ca el te poate ajuta sa iesi mai repede din situatia asta si mult mai usor. Tine minte ca psihologul nu e tot una cu psihiatrul. Psihiatrul vindeca nebuni. Psihologul vindeca suflete. E o diferenta pe care o s`o intelegi mai bine daca o sa discuti cu un psiholog despre problemele tale. De obicei, psihologii nu critica, ci iau lucrurile ca atare, sunt obiectivi si iti propun solutii pentru problemele tale, indiferent de ce natura sunt ele.
Eu iti doresc multa sanatate si succes, chiar daca ai sau nu o depresie.

13 răspunsuri:
| shtephan a răspuns:

Cele mai semnificative doua simptome ale depresiei sunt:
- tristetea sau lipsa de speranta
- pierderea interesului sau a placerii in efectuarea majoritatii activitatilor din viata de zi cu zi.

Alte simptome pot fi:
- pierderea sau luarea in greutate din cauza modificarilor in apetitul alimentar
- creterea sau diminuarea nevoii de somn
- sentiment de neliniste si incapacitatea de a putea sta linistit sau din contra, sentimentul ca orice miscare necesita un mare efort
- senzatie de oboseala permanenta
- sentimente de vinovatie sau de devalorizare fara un motiv aparent
- ganduri recurente de moarte sau de suicid.

Bafta.winking

| Ðεεα • ♥ a răspuns:

Simptomele generale ale depresiei pot face imposibila desfasurarea in conditii normale a unei zile de lucru; depresia poate schimba modul de percepere a lucrurilor, a mediului inconjurator, poate face totul sa para fara speranta; depresia poate induce un profund sentiment de singuratate.
Te simti singur, simti ca esti epuizat, că e prea mult! Numai bine!

| coolestpageer a răspuns:

Lipsa poftei de mancare,insomnii,ganduri (negre) obsesive,pierderea respectului de sine, sociofobie, etc.La depresie nu se ajunge imediat fiind mai multe etape. Trebuie tratata imediat la medicul psihiatru deoarece progreseaza si poate induce ideea de suicid. funditaaa?

| Alisstor a răspuns:

Atentia scazuta, tendinta de a lasa capul in jos, ochii intredeschisi cu un aer plictisit sau aproape inchisi (abtinandu-se sa nu lacrimeze in nivele mai superioare ale depresiei); plangerile continue aduse la totalitatea lumii vii, nesiguranta si ura fata de sine; intentia de a-si face rau.

| mariaWoW a răspuns:

Semnele depresiei sunt ascunse, datorita faptului ca de multe ori sunt amestecate cu atribute generale ale naturii umane. Simptomele depresiei includ un comportament dezechilibrat sau caracteristici care nu sunt in limitele a ceea ce este considerat normal pentru persoana respectiva. Aceste semne sunt identificate de specialisti, dar exista multe alte indicatii care de multe ori nu sunt depistate si tratate.

Daca ai vreo indoiala sau ingrijorare in legatura cu simptomele depresiei, te rog sa cauti imediat pe cineva pentru un diagnostic corespunzator. Poate fi vorba de un dezechilibru chimic care necesita tratament.Semnele depresiei pot fi identificate cu greu. Prietenii, familia si partenerii pot spune ca "el sau ea este exact asa ca si inainte". S-ar putea ca ei sa nu observe semnele mai serioase de avertisment ale depresiei.

Fiecare persoana este creata unica de Dumnezeu, asa ca nici o lista de simptome nu se potriveste tuturor. Totusi, exista o lista de simptome care arata o posibila depresie.
sper ca te-am ajutathappy

| Minks a răspuns:

Lipsa de chef, vinovatie nefondata, tendinte sinucigase.

| ramona_6109 a răspuns:

Persoanele care au anxietate simt o frica nedefinita, sunt ingrijorate si tensionate. Pot apare ganduri obsesive, atacuri de panica, insomnie, palpitatii, transpiratii. Daca pe langa sentimentele de tristete si neajutorare aveti si astfel de manifestari, atunci foarte probabil sa suferiti de depresie si sindrom anxios. De fapt, multe persoane cu depresie au in acelasi timp si anxietate.

| cosmina05 a răspuns:

Plansul.cand simti ca nu mai gasesti nici o solutie la problema ta, cand simti ca nimeni nu te poate ajuta.cand nimic nu-ti convine.atunci esti in depresie

| Chris a răspuns:

Depresia se manifesta la fiecare persoana diferit, in functie de temperamentul persoanei inainte sa sufere de aceasta boala. Se vorbeste atat de simptome fizice - durerea de cap, dureri musculare, probleme digestive, insomnii, ameteli, dureri in piept, cat si de simptome psihice, emotionale -tristete, goliciune, neimplinire, sentimente de vinovatie, anxietate, iritabilitate si, la final, tendinte sinucigase.

| adriangabor92 a răspuns:

Simptome


Persoana care are depresie se poate simti lipsita de speranta, trista sau nu mai poate simti placere in aproape nimic din ceea ce face. Se poate simti "daramanta" sau descurajata, plange usor. De asemenea poate fi irascibila sau anxioasa sau poate avea un nivel scazut de energie. Adeseori simptomele depresiei pot fi subtile la inceput. Poate fi dificil de recunoscut ca simptomele pot avea legatura intre ele si ca persoana respectiva ar putea avea depresie.

Cele mai semnificative doua simptome ale depresiei sunt:
- tristetea sau lipsa de speranta
- pierderea interesului sau a placerii in efectuarea majoritatii activitatilor din viata de zi cu zi.

Alte simptome pot fi:
- pierderea sau luarea in greutate din cauza modificarilor in apetitul alimentar
- creterea sau diminuarea nevoii de somn
- sentiment de neliniste si incapacitatea de a putea sta linistit sau din contra, sentimentul ca orice miscare necesita un mare efort
- senzatie de oboseala permanenta
- sentimente de vinovatie sau de devalorizare fara un motiv aparent
- ganduri recurente de moarte sau de suicid.

In cazul in care o persoana prezinta cel putin cinci din aceste simptome, pentru o perioada mai lunga de 2 saptamani si daca unul din aceste simptome este fie tristetea, fie pierderea interesului, persoana respectiva este diagnosticata cu depresie majora. Totusi, chiar daca sunt prezente mai putin de cinci simptome, poate fi vorba de o depresie si este nevoie de administrarea unui tratament.

In cazul in care sunt prezente 2 pana la 4 simptome pe o perioada de cel putin 2 ani (la copii - 1 an), poate fi vorba de o forma de depresie pe termen indelungat, numita tulburarea distimica (distimia). Numeroase femei pot avea modificari ale dispozitiei inainte de menstruatie. Simptome premenstruale fizice si emotionale care interfera cu relatiile interpersonale sau cu responsabilitatile cotidiene sunt cunoscute sub denumirea de sindrom premenstrual (SPM). Totusi, femeile care prezinta simptome premenstruale fizice si emotionale care interfera serios cu viata cotidiana pot avea o forma de depresie, denumita tulburare premenstruala disforica.

Multi medici, de obicei generalisti, consulta persoane care prezinta simptome generale care pot fi dificil de atribuit unei depresii. Aceste simptome, care apar in mod frecvent in depresie, pot fi:
- dureri de cap si alte dureri cu diferite localizari
- probleme digestive, inclusiv constipatie si diaree
- pierderea interesului in activitatea sexuala sau incapacitatea de a mai avea o viata sexuala activa
- sentimente de anxietate sau de ingrijorare fara un motiv evident
- autoacuzarea sau acuzarea altora pentru starea de depresie
- lipsa miscarii sau a vorbirii timp de ore intregi.

Alte simptome de depresie pot fi:
- mancatul excesiv si castigul in greutate, care apar mai frecvent decat pierderea poftei de mancare
- cresterea duratei de somn, mai frecventa decat insomnia
- plans facil, manie, stare generala proasta, impreuna cu anxietate si stare de tensiune interioara
- uneori, o senzatie de ingreunare a bratelor sau a picioarelor
- sensibilitate excesiva la rejectie (respingere).

Depresia este o afectiune serioasa la persoanele de orice varsta, dar persoanele invarsta care prezinta simptome de depresie trebuie sa inceapa un tratament cat mai curand posibil. Depresia la varstnici poate duce la aparitia unei stari de confuzie sau a uitarii (Atentie! Unele medicamente pot provoca de asemenea aparitia acestor simptome).

De asemenea, depresia a fost identificata ca fiind un factor de risc semnificativ de deces la persoanele varstnice care au afectiuni cardiace. Este deosebit de importanta recunoasterea din timp a semnelor de avertizare ale depresiei, pentru ca persoana respectiva sa poata primi un tratament corespunzator cat mai devreme posibil.
Simptomele depresiei sunt adesea subtile la inceput. Poate fi greu de recunoscut ca aceste simptome pot avea legatura intre ele si ca ele pot fi datorate unei depresii.

La copii si la adolescenti simptomele depresiei sunt uneori diferite fata de cele aparute la adulti, ceea ca face ca diagnosticarea si inceperea unui tratament sa fie mai dificila.
Depresia poate duce la suicid. Semnele prevestitoare ale unei tentative de suicid se modifica cu varsta:
- semnele prevestitoare ale suicidului la copii si adolescenti pot fi: preocuparea in legatura cu moartea sau suicidul sau ruperea recenta a unei relatii
- semnele prevestitoare ale suicidului la adulti pot include: abuzul de alcool sau de alta substanta, pierderea recenta a slujbei sau divortul
- semnele prevestitoare ale suicidului la varstnici pot cuprinde: moartea recenta a partenerului de viata sau diagnosticarea de curand cu o boala severa, care ii poate scurta durata de viata.

| B3bytzaa a răspuns:

Simptomele generale ale depresiei pot face imposibila desfasurarea in conditii normale a unei zile de lucru; depresia poate schimba modul de percepere a lucrurilor, a mediului inconjurator, poate face totul sa para fara speranta; depresia poate induce un profund sentiment de singuratate. Ea poate provoca tulburari ale proceselor fiziologice normale - hranirea, somnul, nivelul de activitate fizica, capacitatea de concentrare si de realizare a diferitelor sarcini. Daca nu este eliminata, ea poate duce la pierderea productivitatii, declin functional si cresterea mortalitatii.

Suferinzii de depresie traiesc de obicei o stare de ingrijorare si de tristete. Ei se simt nefericiti, lipsiti de ajutor si abandonati. Ei sunt nemultumiti de lucrurile din jurul lor si nimic nu-i poate face fericiti.Alte caracteristici ale depresiei :-Tristetea continua, teama puternica, neliniste, sentimentul de desertaciune.


•Lipsa de speranta, pesimism, trecutul si viitorul sunt vazute in culori intunecate;


•Sentimente de vinovatie, parere de sine proasta, neajutorare;


•Pierderea placerii pentru activitati care-i aduceau bucurie si placere, inclusiv viata sexuala;


•Tulburari de somn: trezirea matinala cu sentimentul de teama si stupoare; imbunatatire usoara a dispozitiei spre seara;


•Pierderea apetitului si scadere in greutate (sau invers, apetitul foarte mare si cresterea in greutate, depinde de persoana);


•Scaderea energiei, dinamismului; oboseala si senzatia de lentoare;


•Ganduri despre moarte, sinucidere si chiar tentative de suicid;


•Neastampar, neliniste, iritabilitate;


•Dificultati de concentrare, memorare si in luarea deciziilor.

Uneori pacientii cu depresie pot prezenta multe semne de rau fizic. Plangerile cele mai frecvente sunt: dureri de cap, ameteli, disconfort gastric sau toracic, dureri articulare, constipatie sau diaree, perturbari menstruale, scaderea performantelor sexuale.

| andrew_7195 a răspuns:

Este exact starea in care ma aflu eu! iti pierzi speranta, increderea in tine si te izolezi! te gandesti la tot felul de lucruri.incepi sa te urasti,sa te gandesti ca nimeni nu te vrea si nu are nevoie de tine! sa te gandesti la moarte ca fiindca ultima solutie sa scapi din starea asta! nu ai pe nimeni, nu te intelege nimeni, totul e invers! eu asta fac acum.stau inchis in casa ma uit pe geam cum ploua si plang! nu ai pofta de mancare nici de altceva! urasti tot ce se intampla, urasti daca vezi doua persoane care rad sau vezi ca se distreaza