| unaboona a întrebat:

Care sunt simptomele depresiei cum apare si cum se poate trata?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| Livia94 a răspuns:

Iata, deci, care sunt simptomele depresiei:

- tristete persistenta, anxietate

- sentimente de inutilitate sau de pesimism;

- sentimente de vinovatie sau neputinta;


- pierdere de interes sau placere pentru hobby-uri sau activitatile obisnuite, inclusiv pentru sex;

- energie scazuta, oboseala, senzatie de "incetineala";

- capacitate de concentrare redusa sau dificultate de luare a deciziilor;

- probleme de somn, trezire dimineata devreme sau dormit prelungit;

- modificari ale apetitului sau/si ale greutatii;

- ganduri de moarte sau sinucidere, tentative de suicid chiar;

- neliniste sau iritabilitate;

- stima de sine scazuta;

- probleme fizice persistente, precum dureri de cap, tulburari digestive, dureri cronice ce nu raspund la tratamentele de rutina.
Tratamentul depresiei poate fi de natură psihologică sau medicamentoasă. Tratamentul psihoterapeutic îl ajută pe bolnav în mai multe feluri. În primul rând, şedinţele de terapie ajută la uşurarea durerii cauzate de depresie şi la diminuarea sentimentului de neajutorare ce însoţeşte adesea depresia. În al doilea rând, terapia cognitivă modifică ideile pesimiste, aşteptările nerealiste şi auto-evaluarea critică care duce la apariţia afecţiunii şi la susţinerea ei. În al treilea rând, terapia de rezolvarea a problemelor schimbă zonele din viaţa unei persoane care duc la apariţia stresului şi implicit la alimentarea bolii. Tratarea depresiei prin terapie ajută la dezvoltarea abilităţii de a face faţă unor probleme. Cu toate acestea, numeroşi terapeuţi nu reuşesc să ofere mai mult decât consiliere, astfel că depresia nu este eliminată şi terapia continuă pe o perioadă îndelungată de timp fără a se obţine rezultatul dorit.