Simptomele diabetului
Simptomele sunt aceleasi, oricare ar fi tipul de diabet. Totusi, la diabetul de tip 2, simptomele sunt adesea mai insidioase. De fapt, diabetul se ascunde mult timp si semnele sale apar tardiv, sunt discrete si nespecifice. In consecinta, boala este adesea reperata in stadiul de complicatii sau cu ocazia unei examinari pentru o alta afectiune.
Semnele diabetului sunt:
nevoie frecventa de urinare (zi si noapte)
sete mare
foame
oboseala si slabiciune excesive
scadere in greutate
infectii recidivante ale pielii, gingiilor, vezicii, vulvei sau preputului
cicatrizare dificila
furnicaturi in maini si picioare
Uneori, diabetul este indicat de semnele date de complicatiile sale:
probleme de vedere
dureri sau crampe in picioare
impotenta
boala cardiaca sau vasculara. Funda, te rog!
Http://www.diabetimptome.com/
Simptomele diabetului
Exista sanse mari sa cunoasteti multi oameni cu diabet. Tineri, batrani, copii, adulti. Vom vorbi acum despre simptomele diabetului la adulti.
Diabetul este adesea asociat cu "insulina". Insulina este hormonul produs de catre pancreas si este responsabil de nivelul de glucoza din corp. Nivelul de zahar creste atunci cand pancreasul produce prea putina insulina pentru nevoile corpului, astfel incat aceasta nu isi indeplineste rolul.
Simptomele diabetului la adult sunt legate strans de incapacitatea corpului de a produce insulina. Efectele sunt devastatoare. Lipsa insulinei duce la diferite dezechilibre in organism si isi pune amprenta asupra starii emotionale. Cei care au un nivel crescut al glicemiei nu sunt, adesea, constienti de simptome, motiv pentrucare se expun unui risc si mai ridicat. Dibetul poate lovi pe oricine, la orice varsta si se trateaza prin schimbarea dietei si folosirea medicamentelor.
Exista doua tipuri de diabet. Diabetul de tip 1 este atunci cand corpul nu produce cantitatea necesara de insulina. In acest caz, glucoza, care este sursa de energie a corpului, se acumuleaza in fluxul sanguin. In mod normal, aceasta ar trebui sa fie folosita. Nivelul crescut de glucoza din sange este cel responsabil de simptomele principale ale diabetului adult.
Iti Multumesc Pentru Ca Vizitezi Acest Blog Si Iti Sugerez Sa Citesti Si Ghidul Gratuit Anti-Diabet Pe Care Il Gasesti Dand Click Aici. Multumesc!
In diabetul de tip 2, corpul nu poate folosi insulina pe care o produce, ceea ce duce la o crestere a glicemiei. In cazul diabetului de tip 2, problemele s-au acumulat deja de ceva vreme in corp, dar abia in momentul instalarii bolii a devenit corpul atat de afectat incat sa nu mai poata tolera nivelul prea mare de glucoza. In stadiile timpurii ale diabetului de tip 2, pancreasul isi pierde capacitatea de a produce [?] glucoza care va creste apoi in fluxul sanguin. Cei care sunt obezi si inactivi au mai multe sanse de a face diabet de tip 2.
In general, sunt afectati mai ales cei peste 30 de ani.
Atunci cand o persoana este diagnosticata cu diabet de tip 1 sau de tip 2, trebuie sa se ocupe de nivelul de glucoza din sange cat mai repede posibil. Pentru cei cu diabet de tip 1 este necesar un consult medical de urgenta pentru a recastiga controlul asupra bolii.
Nivelul de glucoza este masurat cu ajutorul urmatoarelor teste, efectuate pe esantioane de sange:
1. Testul "random" al glucozei (la intamplare)- nivelul de glucoza este masurat la intamplare, in doua reprize. Daca apare o cantitate mai mare de 11, 1 moli la litru atunci diagnosticul de diabet este probabil.
2. Testul glicemiei à jeun (pe nemancate)- nivelul de glucoza este masurat pestomacul gol. Daca se observa mai mult de 7 moli la litru, putem vorbi despre diabet.
Uneori, un singur test de sange poate fi suficient pentru a diagnostica boala. Totusi, daca rezultatele sunt inca neclare, ii puteti cere medicului sa efectueze un test al tolerantei la glucoza. Veti primi o bautura care contine 75 g de glucoza- cantitatea standard. Vor fi recoltate esantioane de sange inainte si dupa ce consumati bautura. S-ar putea sa primiti rezultatele abia a doua zi.
Daca nivelul de glucoza este mai mare de 11, 1 moli la litru, atunci aveti diabet. Dar daca este sub 7, 8 moli la litru, atunci nu trebuie sa va ingrijorati.
Este greu, insa, sa faceti asta, atunci cand cineva drag este cel bolnav. Dacaobservati ca un membru al familiei manifesta simptomele mentionate mai sus, consultati medicul cat mai repede. La fel ca in orice boala, preventia este mai buna decat tratarea. Incercati sa va echilibrati dieta cat mai mult posibil. Este foarte util si sa faceti exercitiu fizic oridecateori aveti ocazia. Va sfatuim sa va monitorizati periodic nivelul de zahar, acest lucru va poate avertiza daca sunteti un candidat probabil pentru diabetul adult.
De indata ce prezentati simptomele diabetului adult, consultati imediat medicul.
Foame non-stop, sete de asemenea si in general nevoia de a merge la toaleta cat mai des, atat noaptea, cat si ziua.O stiu de la tatal meu, care are diabet de tip 2.