Nu exista nici un simptom specific al sarcinii. Toate simptomele care insotesc o sarcina sunt determinate indirect prin determinarea unor modificari ale organismului mama. Aceste modificari pot sa apara si in alte stari fiziologice sau patologice.
Daca exista motive de ingrijorare, cel mai bine e sa te duci la un ginecolog sa te vada, sau macar sa faci un test de sarcina.
Doua liniute pe testul de sarcina. Celelalte: balonari, tensiune in sani, ameteli si stari de voma, intarzierea menstrei, ingrasare pot fi puse pe seama unor dereglari, raceli etc. Asa ca fa-ti doua teste de sarcina, la 18-20 de zile dupa contactul sexual neprotejat, fiecare in cate o zi, din urina de dimineata.
Părerea mea este că ar trebui să faci un test de sarcină şi un control la ginecolog întrucât dacă ştii simptomele astea rişti să ţi le autoinduci când crezi că eşti însărcinată.
Difera de la femeie la femeie si de la o sarcina la alta... poti avea greata, ameteli, sani umflati si nu neaparat durerosi, pofte (ai putea manca acum si ce nu-ti placea inainte sa mananci), usoare dureri lombare, oboseala, senzatie de somnolenta, dureri de cap, etc dar, ma repet nu toate femeile pot avea astfel de simptome... sarcinile mele au diferit una de cealalta...
Balonare. durere de sani, greturi, ameteli, crampe la burta, indispozitie matinala, lipsa menstruatiei.
Simptomele graviditatii
Simptomele graviditatii difera foarte mult de la femeie la femeie. Unele femei simt efectele graviditatii inca din prima sapamana, altele dupa cateva saptamani, altele deloc. Exista, totusi, per ansamblu, o serie de simptome generale speicifice graviditatii. Iata cele mai importante dintre ele:
Intarzierea menstruatiei – reprezinta cel mai comun simptom si una dintre dovezile graviditatii. Daca ai ramas insarcinata, de regula, timp de 9 luni plus perioada de lauzie nu o sa mai ai menstre.
Sani umflati, mariti – aceste simptome pot incepe chiar din prima sau a doua saptamana dupa conceptie. Oricum, sanii se vor modifica pe parcursul intregii sarcini, pregatindu-se treptat pentru alaptare.
Oboseala – acest simptom se poate manifesta chiar si dupa prima saptamana dupa conceptie. El se va accentua o data cu dezvoltarea fatului si avansarea in sarcina.
Greturi de dimineata – acest binecunoscut simptom apare, de regula, in saptamanile 2 – 8 dupa conceptie. Unele femei nu trec deloc prin aceste simptome, altele le „experimenteaza" pe parcursul intregii sarcini.
Dureri de spate – pot aparea in prima faza a sarcinii, dar manifestarile sale se accentueaza mai ales in ultimul trimestru.
Dureri de cap – cresterea brusca a numarului de hormoni in organism poate duce la aparitia durerilor de cap.
Urinari frecvente – inca din saptamanile 6-8 de sarcina de la conceptie vei merge tot mai des la baie, findca uterul incepe sa se mareasca o data cu dezvoltarea fatului.
Mameloane maronii – se intampla ca, la unele femei, mameloanele sa capete o nuanta maronie
Pofte alimentare – e posibil sa nu simti deloc nevoia sa mananci anumite alimente, insa manifesti pofte fata de altele.
Daca aveti aceste simptome, e cel mai probabil sa fiti insarcinata, insa un control medical va poate confirma sau infirma banuiala. Aceste simptome pot ascunde si alte boli sau schimbari ale organismului, dar ele pot fi clarificate doar printr-un control medical.
Kitty999 întreabă:
anonim_4396 întreabă:
anoooonimm77 întreabă: