| Radandam a întrebat:

Care sunt simptomele herniei abdominale? Ati avut hernie de genul asta? Vreau simptomele cele mai clare.Multumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Durerea este cel mai clar simptom. Am avut, m-am operat.

| Radandam explică (pentru sadrian46):

Aveati dureri mari? si persistau zilnic? sau in unele momente ale zilei sau tot timpul?

| sadrian46 a răspuns (pentru Radandam):

Aveam o durere ascuțită care nu putea fi ignorată și care se amplifica când mă mișcam. Asta m-a determinat să merg la medic. Nu sunt pentru cuțit, bisturiu dar nu am avut încotro.

| Nume6 a răspuns:

Hernia abdominala e pe romaneste perforarea praporului, plasa care sustine intestinele, care se află sub pielea abdominală, e plasa care sustine colonul, intestinele si organele, apare la oamenii peste 40 de ani datorita faptului ca praporul cu inaintarea in varsta se subţiază și există riscul de perforare dar poate aparea și la oameni tineri, factorii care contribuie pot fi obezitatea, ridicarea de greutăţi. Principalul simptom e apariţia unei umflături la nivelul abdomenului, pelvisului, depinde unde începe hernia să se manifeste. Netratată, hernia, adică chirurgical, unde iţi este cusut praporul sau în cazuri mai grave inlocuit cu unul artificial, ea poate duce la complicaţii grave, ieșirea intestinelor sau organelor sub pielea abdominală ceea ce poate duce la deces. Mulţi o duc pe picioare ani de zile până când se agravează, ci anume purtând centuri inghinale medicinale găsite la farmacie sau online, și evită să facă mult efort fizic solicitant.

| Nume6 a răspuns (pentru Nume6):

Am uitat sa mentionez ca se depisteaza printr-un simplu consult la medicul de familie, unde palpeaza cu mana zona si face o ecografie abdominala si pelvina, daca nici la ecografie nu se vede hernia persoana e trimisa la CT. Computer tomograf.