| didi33 a întrebat:

Care sunt simptomele hirsutismului?[nu imi dati linkuri].

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Azµre a răspuns:

Nu e clar?
Pilozitatea excesivă pe față, mâini, spate, gât, piept, mustața, barbă, etc, etc,
Pe lângă astea mai apare acneea și modificări ale ciclului menstrual,,

2 răspunsuri:
| nicudare a răspuns:

Pilozitatea excesiva numita si hirsutism reprezinta cresterea excesiva a parului la o femeie in partile corpului in care parul terminal nu apare normal. Se refera la un model masculin de pilozitate (pilozitate androgenica) si este o problema cosmetica si psihologica. Hirsutismul este un semn si nu o boala.

Pilozitatea, in acest caz, se dezvolta in zone ale corpului caracteristice barbatilor. Aceste zone sunt reprezentate de buza superioara, obraji si anterior de ureche in zona perciunilor. Firul de par este gros si negru si se dezvolta in timp.
Hirsutismul reprezinta o consecinta a productiei excesive de hormon sexual masculin (testosteron). La femei se produc in general cantitati mici de testosteron la nivelul ovarelor si glandelor suprarenale.
In cazul unor afectiuni ale ovarelor sau suprarenalelor se produc cantitati excesive de testosteron. Hirsutismul este o afectiune frecventa, care este inofensiva in majoritatea cazurilor. Totusi, uneori poate fi datorata unei boli subiacente. Astfel, hirsutismul se poate prezenta ca si manifestare a unor boli ale ovarelor sau ale glandelor suprarenale.

Femeile care sufera de hirsutism dezvolta o pilozitate excesiva la nivelul fetei si suprafetei corpului. Astfel, apare pilozitate la nivelul buzei superioare, obrajilor, perciunilor, portiunii superioare a spatelui, gatului, pieptului, coapselor, abdomenului si perimamelonar (in jurul mameloanelor). La nivel facial apare mustata sau barba. Parul poate creste, de asemenea, si pe piept. Firul de par devine gros si negru. Aceste femei pot prezenta modificari ale ciclului menstrual si acnee. De asemenea, ele pot intampina dificultati in a ramane insarcinate.

O serie de conditii diferite pot duce la hirsutism. Doua dintre cele mai comune sunt: sindromul ovarelor polichistice si hirsutismul idiopatic. Ambele pot fi diagnosticate prin examen fizic, studierea istoricului medical si al familiei si, uneori, prin teste de sange.

Sindromul ovarelor polichistice (SOP)
Femeile cu SOP se confrunta adesea cu hirsutism in asociere cu acnee si menstruatii neregulate. SOP este o boala cronica pentru care exista mai multe tratamente ce pot reduce cresterea parului.

Hirsutismul idiopatic
Acesta se refera la hirsutismul ce are cauze neindentificate. Hirsutismul idiopatic este de obicei cronic si poate fi o usoara modificare a SOP. O crestere treptata a parului de pe corp este in mod tipic singurul simptom la femeile cu aceasta afectiune. Ciclurile menstruale sunt intotdeauna normale la femeile cu hirsutism idiopatic.

Cu toate acestea, in cazuri rare, hirsutismul poate fi cauzat de tumori ale ovarelor sau de glanda adrenala in urma unei afectiuni ovariene numita hipertricoza (care poate fi o forma extrema de SOP), de anumite medicamente care au avut efecte asemanatoare androgenilor, sau din cauza unei afectiuni mostenite numita hiperplazie adrenala congenitala.

Cauzele parului in exces:
nivel crescut de androgeni, sindromul ovarelor polichistice, boala Cushing
tumori ale ovarelor si adrenalelor
medicamente, hiperplazia adrenala congenitala, rezistenta la insulina
hipertricoza stromala la femeile din premenopauza
obezitatea prin conversia estrogenului din tesutul adipos in androgen.

| Kgh13023 a răspuns:

Stiu ca ai spus ca nu doresti un link, dar e acelasi lucru daca citesti tu singur de pe site-ul respectiv sau daca dau eu copy & paste.
http://www.romedic.ro/hirsutismul/simptome-si-diagnostic

Întrebări similare