Musculatură slăbită – observi că e mult mai greu să faci numărul obișnuit de flotări sau abdomene la sală sau să urci același număr de scări.
Rezistență fizică scăzută – fi atentă dacă rezistența și capacitatea ta aerobică s-a redus.
Durere mai mare – fi atentă dacă simți o sensibilitate crescută la durere.
Somnolență – un nivel scăzut de vitamina D are legătură cu un nivel mai ridicat de somnolență în timpul zilei.
Irascibilitate – dacă ai o dispoziție proastă fără un motiv evident poate fi un semn că ai un nivel scăzut de serotonină în creier, o legătură directă cu lipsa de vitamina D.
Tristețe – riscul de depresie este, de asemenea, legat de deficiența de vitamina D.
Tensiune arterială mare – când nivelul de vitamina D din sânge e scăzut, tensiunea arterială poate crește peste limitele normale.
Fractura de stres – oasele slăbite (din lipsă de vitamina D) înseamnă risc dublu de fracturi de stres.
Dacă ai lipsă de vitamina d, te poti simti obosită destul de des, poti simti durere osoasa, slăbiciune musculara sau spasme musculare, tulburări de dispoziție(anxietate, depresie). De asemenea, din cate stiu, vitamina d reglează ritmul cardiac.
Ti ai facut analiza? Iti poti face, se cheamă dozarea vitaminei d. Iar daca ai deficit, poti lua suplimente de la farmacie.
Lipsa=carenta
https://www.reginamaria.ro/articole-medicale/deficitul-de-vitamina-d
In general vitamina D da semne foarte vagi atunci când e deficitara: slăbiciune musculară, oboseala, stare de apatie etc., semne comune altor 101 deficiențe, și asa ajungi la limite periculos de inferioare fără sa îți dai seama. Eu recomand pe cât posibil o dozare în sânge pentru ca e cel mai ușor și mai sigur mod de a depista deficienta. Doar pe simptomatologie foarte greu de zis specific ca e vorba de un deficit de vitamina D