Multe dintre tumorile cerebrale sunt depistate inainte de a determina altceva decat simptome usoare, cum ar fi cefalea (durerile de cap) nou aparuta sau prelungita neobsinuit de mult. In general, simptomele sunt dependente de localizarea tumorii. De exemplu, un pacient cu slabiciune graduala la nivelul membrului superior sau inferior stang, poate avea o tumora pe partea dreapta a creierului. O situatie particulara este la tineri, la care simptomele frecvente sunt convulsiile nou aparute. Alte simptome frecvente, atat la adulti, cat si la tineri, sunt greata, voma, ambliopia (vederea dubla) si somnolenta.
citeste mai multe aici: http://www.sfatulmedicului.ro/......litati_312
sanatate:*
Datorita tehnicilor moderne de imagistica, multe dintre tumorile cerebrale sunt depistate inainte de a determina altceva decat simptome usoare, cum ar fi cefaleea (durerile de cap) nou aparuta sau prelungita neobsinuit de mult. In general, simptomele sunt dependente de localizarea tumorii. De exemplu, un pacient cu slabiciune graduala la nivelul membrului superior sau inferior stang, poate avea o tumora pe partea dreapta a creierului. O situatie particulara este la tineri, la care simptomele frecvente sunt convulsiile nou aparute. Alte simptome frecvente, atat la adulti, cat si la tineri, sunt greata, voma, ambliopia (vederea dubla) si somnolenta.
De cele mai multe ori nu se simt, in momentul in care se maresc prind portiuni din creier care corespund anumitor zone, ochi membre, organe, etc, si atunci durerile se simt in acele zone. Cu timpul poate duce la paralizia nervilor afectati asta insemnand initial exemplu :amortesc mainile tumora avanseaza, paralizie. Dar acum sunt atatea aparate de control computerizate ca e pacat sa nu te tratezi.
Dureri de cap, varsaturi, convulsii, coma, pareze si paralizii, tulburari de vedere, de auz sau de echilibru, modificari la nivelul fundului de ochi evidentiabile de catre oftalmolog.
Cefalee, crize epileptice, paralizii, amorteli, tulburari de vorbire, paralizii de nervi cranieni.