Niciodata nu vei face leucemie sau cancer din cauza unei anemii netratate. Eventual, anemia poate fi semnul unei leucemii sau al unui cancer la debut.
Consecinte: oboseala, inapetenta, depresie, tulburari de inghitire, tremor, somnolenta, tulburari psihice, intoleranta la eforturi din ce in ce mai mici si, in final, moartea.
Nu poti lua tratamente la intamplare.Pe baza analizelor se stabileste ce carente inregistreaza organismul tau si apoi se instituie tratamentul si regimul alimentar.
Nu te speria ca nu faci neaparat leucemie...sunt foarte multi oameni care sufera de anemie si nu fac in final leucemie.Si eu am suferit multi ani de asta iar acum imi este mai bine. Sfatul meu : consuma multe fructe si legume si multe lactate.Si deoarece toate astea nu sunt suficiente, du-te la farmacie si cere un supliment nutritiv pe baza de calciu sau pe baza de multiminerale.Rezultatele nu se vor vedea chiar imediat, dar te asigur ca iti vei reveni.Succes!
Bună.
Anemia este determinată de scăderea numărului de globule roșii din sânge (hematii sau eritrocite) sub valorile normale sau de modificarea lor ca formă, mărime și încărcare cu hemoglobină (scăderea concentrației de hemoglobină).
O persoană poate fi considerată anemică atunci când hemoglobina scade sub 13 g % la bărbați și sub 12 g % la femei.
Printre semnele generale ale anemiei sunt: oboseală, letargie (stare patologică de somn profund și prelungit), greutate în respirație, slăbirea vederii, insomnii, paloare, astenie, palpitații, anorexie, modificări la nivelul limbii, amețeli, cefalee (dureri de cap) și uneori, umflături la nivelul membrelor inferioare.
Anemia nu este o boala în sine, ci mai degrabă, semnul unei afecțiuni mai severe.
Cauzele apariției anemiei sunt numeroase: deficitul de fier (care contribuie la sinteza hemoglobinei din globulele roșii);
hemoragii acute sau cronice (din traumatisme, răni, sângerări repetate din nas, tub digestiv, sângerări genitale etc.);
deficitul de vitamina B12 (anemii megaloblastice frecvente la vârstnici, vegetarieni, pacienți operați de stomac, cei cu afecțiuni neoplasmice ale tubului digestiv, cu parazitoze) și acid folic; folosirea aspirinei în bolile inflamatorii sau infecțioase;
boli parazitare (tenie, botriocefal, etc.) sau tumorale, leucemie;
intoxicații ale măduvei osoase (locul unde se produc globulele roșii) cu diferite substanțe chimice (medicamente, nitrați, plumb, mercur, etc.).
Analizele de sânge periodice sunt cele în măsură care ne arată starea noastră de sănătate.
Pa, pa.