| Anonima1787 a întrebat:

Caria la dinti se mai poate repara? Am 17 ani si de curand am observat ca mi s-a cariat un dinte nu e o carie mare abia se vede, dupa cateva zile am vazut ca s-a cariat si celalalt dinte de langa el. Cum se face caria? Ma spal pe dinti de 2 ori pe zi, poate am lipsa de calciu sau poate de la tigari. Dentistul meu este in concediu. Imi e foarte frica sa aflu ca caria la dinti nu se poate repara.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Aciditatea produselor pe care le bei contribuie mult la carii. Sucurile acidulate si dulciurile grabesc aparitia cariilor.
Daca abia se vede caria, fara probleme se va repara. Se pun plombe mici acolo, si gata. Atunci cand se rupe din dinte iar plomba e ajunsa la canal, e mai complicata reparatia, dar tot se poate face ceva.
Doar dintii cu varful cariat sau rupt nu mai pot fi salvati, sau cei care sunt afectati dpdv structural. In cazurile alea, se salveaza radacina si se pune un varf "fals".
Nu te ingrijora, mergi la dentist peste doua saptamani, sau cand vine dentistul, si se rezolva.

| Niciunnumedeutilizator a răspuns:

Se poate repara dacă nu e în stadiu foarte avansat.
Oricum, sucurile acidulate (sau zahărul în general) provoacă carii.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Se poate plomba daca caria nu e mare