Depinde de varsta care o ai, depinde de timpul cand ti-o iei ( dimineata, seara ), depinde cat de odihnit esti ( sau daca ai facut efort inainte ), depinde cand ti-ai baut ultima cafea, dar in medie 13 cu 7. Cam 12, 13, iar a doua sa fie jumate +1.
Depinde de varsta. Stiind ca esti tanara, ar trebui sa fie intre 9/5, 5 si 11, 5/6, 5.
De obicei e normala daca e cuprinsa intre 120/80 depinde putin si de situatie daca ai plans mult si normal ca o aveai mica daca ai lesinat doar s-a prabusit tensiunea de aceea ai lesinat, dar asa ca sa stii ceva in plus daca tensiunea mare scade sub 70 deja rinichiul nu mai perfuzeaza si se blocheaza si intervin complicatii grave sau daca tensiunea mica e aproape egala cu cea mare. ai grija de tine nu mai plange (de ce ai plans atata la varsta ta?)vrei sa te imbolnavesti de inima sau de nervi daca incepi asa de acum asa tanara.
Am 18 ani, sex feminin, nu am baut deloc cafea pe parcursul zilei am fost putin obosita si seara am plans foarte mult pana mi-a venit rau apoi mi-a venit ameteala si s-a pertrecut totul! O aveam 10 cu 7 asa mi-a zis! Multumesc tuturor pentru raspunsuri!
Eu stiu ca e normal in jurul valorii 11, dar difera de la persoana la persoana, in functie de greutate, varsta, sex, probleme de sanatate etc, la mine variaza intre 9 si 20, inca nu am reusit sa o stabilizez
Tensiunea normala pentru varsta ta este de 120-130/80-84. Cunosc multe persoane cu hipotensiune (inclusiv sora mea) care nu au nici o treaba (plus ca vei fi ferita de o serie de boli cardiovasculare asa). Ai facut acea lipotimie tocmai pentru ca ai plans mult. Oricui i se intampla sa ameteasca dupa asa ceva. Daca vrei sa nu ti se mai intample, evita eforturile extenuante si deshidratarea, in special in acest anotimp. Si fii fara teama, nu-i nimic grav^^
In general tensiunea normala este cam "12" cu "7, 5". Eu cred ca problema ta este nu se refera la probleme de tensiune, ci de stilul de viata. Atentie! Organismul nu-ti da voie sa faci ceea ce vrei tu! Daca ai probleme, atunci ai depasit limita posibilitatilor tale biologice. Limitele tale nu sunt si ale altora si invers.
Si aseara ai avut o cadere de tensiune...nu-i bai, se regleaza singura de obicei, cateodata doar cu ajutorul perfuziei. Se manifesta prin lesin.Mica...cred ca aveai 9-10, de ti-a zis doctorita aia asa.Nu e bine sa te joci cu ea.
Si eu am tensiunea mica... acum cateva saptamani mi s-a facut rau si am lesinat, iar cand mi-am luat tensiunea aveam 10 cu 7, iar medicul mi-a spus ca este mica. am inteles ca in jur de 12 este normala.( nu mai stiu sigur). si eu tot 18 ani am.