Va trebui sa inchei un contract de asigurare de sanatate si pentru aceasta trebuie sa mergi la Casa de Asigurari de Sanatate din judetul tau si acolo vei afla cat te costa.
Situatie asematoare in acest an pe la inceput,
Am fost sa platesc asigurarea medicala pentru cineva.La ANAF.Chiar de poarta a trebui sa complez o cerere sa imi elibereze o adeverinta precum ca nu figureaza cu datorii.Aici am avut prima problema.A zis ca trebuie sa plateasca din urma.Am zis ca nu are cum pentru ca cardul a mers luna de luna..IN cele din urma s-a lamurit, dar pe nervii mei.Am luat adeverinta, am mers la ghiseul urmator mi-a calculat 1400 pe anul in curs. Apoi am fost si am platit la alt ghiseu.
tot nuam scapat.hartia pe care am completa-o la ANAF am fost si am trimis la CNAS pe adresa lor de email documentul printat.In momentul ala cardul a fost activ
Dar daca ai posibilitatea mergi direct la CNAS.
ai cardul de sanatate?
Am card de sanatate dar nu sunt asigurat. Totusi trebuie sa am de aface cu anaful? Lucrez la negru si daca afla ca nu-mi platesc taxele la stat risc amendă mare
Trebuie sa mergi la anaf si sa ceri o fisa fiscala in numele tau de somer si tot acolo platesti si taxa..in jur de vreo 200 era acum cateva luni dar se mareste dupa cum creste salariu minim pe economie.
Nu merg la anaf că o să mă prindă că lucrez la negru și nu-mi plătesc taxele la stat.
La anaf este pe declaratie proprie in cazul asta. Daca nu declari nu stiu ei ce faci tu. Mergi asa si fa asa ca asta este solutia.