| AvalohAlyn a întrebat:

Cât de exacta e tomografia computerizata normala? Și ce poate sa detecteze?
Și care e diferența,dacă știe cineva, dintre tomografia computerizata normala și tomografia SPECT? Mă refer d.p.dv.al eficienței medicale și d.p.d.v medical.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Vikings1996 a răspuns:

Salut, sunt student anul 4 la inginerie medicala si sincer pot sa iti pun doar ca CT iti arata in ansamblu structura anatomica a organelor iar SPECT are un spectru mai larg adica vede mai amanuntit organul sau tumoarea si cum funtioneaza sau se raspandeste in organism.
Sincer mai multe informati nu pot sa iti spun deoarece sistemul educational din Romania ii la pamant cel putin le acest domeniu deoarece personalul didactic este slab sau mai bine zis comunist si aceste aparate sunt destul de scumpe incat sa avem ca obiecte de studiu in laborator.
Eu cred ca medicul trebuie sa fie bun in a gasi problema, aparatul doar ii ofera informatia indiferent de aparatul folosit.

0 răspunsuri: