Eu am notiuni de oftalmologie. Du-te rapid la medicul oftalmolog. Daca nu era nimic, nu aveai motive sa nu poti tine ochiul deschis. Trebuia in maxim 10 minute sa nu mai ai nimic. Se poate sa-ti fi facut o eroziune de cornee, pe care n-ai cum s-o vezi, fiindca corneea nu este vizibila la exteriorul globului, eroziune care trebuie tratata fiindca altfel va recidiva si posibil se va infecta.
Imi pare rau, nu sunt oftalmolog. dar singurul sfat pe care ti-l pot da este sa consulti totusi un medic. Este mai sigur asa.
Multumesc, Carla.
Oricum aveam de gand sa ma duc la medic, numai ca nu am timp zilele astea si as fi vrut macar sa stiu la ce riscuri ma expun...
Ochiul este un organ foarte sensibil. Faptul ca nu poti tine ochiul deschis, este un lucru firesc din moment ce spui ca te-ai lovit. Daca nu ai nici un semn cat de cat vizibil, parerea mea e ca clestisorul a lovit pleoapa. Gandeste-te ca dupa operatie la ochi, sau o lovitura la ochi, acestia stau inchisi. Pentru siguranta ta, cel mai bine ar fi sa consulti un medic, nimeni nu-ti poate spune daca e sau nu ceva serios, dar cred ca nu ai avea de ce sa-ti faci griji.
Visine, ser fiziologic, ceai de albastrele si musetel pentru clatire. Kanamicina oftalmica pentru rani, e cea mai indicata, pui putin in ochi inainte de culcare sau daca ramai mai mult timp in casa, vindeca imediat. Preventiv, sa nu se umfle si invineteasca pune o felie de cartof crud, gheata sau carne de vita prospata (in cel mai rau caz) pe ochi, lasa cateva minute. Sanatate.
Carmen133 întreabă: