| mmaaddaalliinnaa a întrebat:

Cat de grava este deviatia de sept?happy tin sa mentionez ca eu nu respir deloc cu nara stanga de 2 ani.
Dau Funda :p pentru cel mai bun raspuns :p

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| hominid dreak a răspuns:

Am avut si eu aceasta problema cu multi ani in urma datorata unui impact nepotrivit al nasului cu un obiect contondent.Am stat cativa ani cu deviatie de sept, timp in care aveam o respiratie dificila si tot felul de viroze respiratorii mai mereu. M-am decis sa rezolv problema, si s-a rezolvat printr-o operatie usoara la spital, sectia ORL.Cred ca cel mai bine e sa consulti un orelist, si-ti va spune ce sa faci. E bine sa nu mai stai asa ca o respiratie deficitara este fondul multori boli.

| AlexMAV a răspuns (pentru hominid dreak):

Am si eu problema asta si as vrea sa scap de ea. Cum a fost operatia? te-a adormit, te-a amortit ca imi este teama de operatii sad

7 răspunsuri:
Abh
| Abh a răspuns:

Ai stat 2 ani fara sa poti respira pe o nara? Dumnezeule, operatia de deviatie de sept e o nimica toata pe langa chinul pe care il induri. Nu mai sta, opereaza-te, nu iti va parea rau, dimpotriva, vei regreta ca nu ai facut-o mai repede.

Shin
| Shin a răspuns:

Inainte de toate, va trebui sa spui cati ani ai. Ceilalti care ti-au raspuns poate ca nu stiu ca trebuie sa ai o varsta minima ca sa-ti faci o septoplastie. Deci cati ani ai?

Shinwinking

Shin
| Shin a răspuns:

Recomandat este dupa un minim 18 ani... Ideea este ca nasul e o zona care trebuie operata de cat mai putine ori. Oasele nasului cresc odata cu dezvoltarea ta, deci daca te operezi acum, peste 2-3 ani o sa ai iar deviatie de sept, pentru ca oasele tale au crescut intre timp. Deci, pe scurt, trebuie sa astepti pana cand te opresti din crestere si abia dupa aceea sa-ti faci operatia. (eu mi-am facut doua tongue)
Numai bine, Shinwinking

| valy a răspuns:

Este foarte grav. cel putin.nu stiu dar imi imaginez ca e o oroare in momentul in care racesti, trebuie neaparat sa te chinui sa respiri cu gura. oricum era nasol si cu respiratie normala dar ti se mai dadea drumul de la una ti se infunda cealalta. din cate am citit pe google.nu este grav, adica sa poti intampina cine stie ce chestii, si am mai vazut acolo ca ar fi tratament, si cred ca stii si tu, cel chirurgic.sau daca acest defect este din nastere, este posibil sa ti revina la normal.succeskiss

| Cromasston a răspuns:

Am si eu deviatie de sept, dar pot respira si nu am avut probleme decat cand raceam(nu mai puteam respira si umblam cu picaturile nazale dupa mine)in rest nici o problema... daca nu poti respira du-te la medic!

| mmaaddaalliinnaa explică:

15 ani amhappy