anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cat de multa incredere avem in sistemul medical?
In Germania procuratura ancheteaza cazuri in care medicii au prescris medicamente care nu aveam indicatii pentru bolile pacinetilor, doar pentru ca au coeficient la vanzare si au trimis pacienti catre clinici, cand ei puteau fi rezolvati ambulatoriu (doar pentru ca primeau pana la 800 euro de pacient atunci cand era indicata clinica ).
In Romania se procedeaza la fel, nu luati tot ce este scris pe reteta, controlati efectele adverse si, daca acel medicament este ceea ce va trebuie.
Hotia nu are margini, chiar in sistemul medical, sa va fie rusine domnilor medici ca ne vindeti viata.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
Stefan
| Stefan a răspuns:

Nu pot sa spun ca nu am incredere in sistemul sanitar din Romania, dar acest sistem sanitar pentru ca sa functioneze avem nevoie de bani, foarte multi bani, fara acesti bani sistemul este la pamant. Am ajuns sa platim sa facem analize sau sa ne cumparam medicamente, salariile cadrelor sanitare sunt mici cauza care duce la solicitarea bolnavului de a le da ciubuc. Cred ca daca sistemul sanitar ar avea posibilitatea sa se privatizeze ar fi foarte bine. Cat despre ce se intampla in Germania, am avut ocazia sa vad cum sunt tratati pacientii si totul e ok, dar noi traim in Romania si asta e.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Homar Salam, a fost eliberat din penitenciar si a spalat putina, cu ajutorul unui medic care l-a diagnosticat cu cancer in faza terminala. Acum Tilharu sta bine mersi in libertate si scuipa Romania in cap, iar medicul care l-a facut scapat nu este in puscarie. No coment.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Incredere? 50%. avand in vedere ca pentru 3 simptome, de 20 de ani aceleasi, am primit n diagnostice, si n tratamente.pana am renuntat. iar cu medicamentele ai dreptate, trebuie citit prospectul, si vazut daca corespunde, fiindca explicatii nu se oboseste nimeni sa-ti dea.stefane? sunt bani in sistemul sanitar.sunt si salarii mari.responsabilitate nu este.si repect pentru pacient.de la infirmiera, la specialist toti sunt cu ochii pe buzunarul meu, al tau, etc.cu mici exceptii.foarte mici.fiindca banii din sistemul sanitar ajung in buzunarele celor care-l administreza.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Mici smecherii pentru buzunare mici :
-Sunt medicamente cu aceleeasi formula, cautati-le compozitia pe net, diferenta de pret la unele este uneori de milioane.
- nu mergeti la prof dr conf etc, ala stie numai teorie practica a cam uitat-o.
- daca aveti copii, cu mare grije medicamentatia pentru ca nu se respecta formulele, alegeti o firma care se tine cat de cat de formula, in general fabricile vechi de medicamente.
- analizele la privat costa mult, uneori pentru un pensionar sau cineva fara venit sunt scumpe, mergeti la un spital unde reactivi sunt si mai buni decat la privat, dati ceva unei persoane care face analizele si iesiti cu cateva milioane in minus.
- Operatiile nu le faceti decat daca nu aveti alta alternativa si asta spusa de un internist, un specialist si un chirurg, altfel riscati sa va operati si de ce nu ati avut vreodata.
- Analizele computerizate sau de imagistica costa mult, alegeti acele cabinete sau institutii care au preturile cele mai mici, sau mergeti la un spital unde-i dati medicului mult mai putin decat v-ar costa o analiza ( CT-urile costa in jur de 24 milioane -total ) daca ii dati medicului 5-7 milioane se rezolva.
Daca ei ne fura noi de ce sa nu nu?laughing

| mircea a răspuns:

Dar ce-ti inchipuiai? Atat timp cat medicii nu raspund cu dreptul de a practica medicina pentru insalatoriile de care pomenesti, cat si de altele nespuse, vor face orice ca sa castige un ban in plus de la pacient. Da, este hotie, dar cu voie de la lege, ce crezi tu! Avem atatea legi strambe pentru regnul medical, de nu se mai poate. Are cine sa le faca inca si mai strambe, nu crezi?

| bubuleta a răspuns:

In general asa este dar, mai sunt si exceptii. Eu lucrez in sist sanitar. Nu am intalnit pana acum medic care sa prescrie o reteta doar pentru ca ii revine un procent din vanzare. Si da, se trimit pacientii catre clinicile respective, doar in momentul cand acea investigatie nu poate fi facuta in ambulatoriu. In spitalele noastre, exista doar aparatura. Dar... nu au accesorile (reactivi, cabluri, mufe happy si chiar si asa ar dura foarte mult pana la efectuarea investigatiei respective. Si atunci, pentru. a stabili un diagnostic cat mai repede, se indruma pacientii catre clinici private. Nimeni nu este obligat insa sa se duca acolo, nu? Intr-adevar, e o problema pentru toata lumea, pierdere de timp, de bani etc.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Bubuleta nu stiu de unde esti tu, dar in Bucuresti medicii au colaborari nescrise cu farmacii, esti indrumat acolo, pentru plafar la fel, la mine medicul are si schita cu harta cum sa ajung la acea farmacie sau plafar (trase la xerox), bineinteles ca pot cumpara in alta parte dar iti da acel medicament pe care-l are numai farmacia aceea de comun acord directoarea de farmacie cu medicul, am asistat la astfel de discutii, nu bat campii, sunt reale observatiile mele, pot confinua dar vorba uneo usere de aici, mai bine merg sa-mi beau cafeaua.

| dorinaugustin a răspuns:

Buna intrebare...Doamne fereste sa ajungi pe mana sistemului, ca te-ai aranjat!