anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cat de periculos este sportul box?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
19 răspunsuri:
| Furnicuta000 a răspuns:

Au fost multi care au ramas cu sechele in urma loviturilor repetate in cap

| StrongHeart a răspuns (pentru Furnicuta000):

Vreau sa ma apuc de lupte(orice, nu neaparat box)dar imi e frica sa nu imi distrug dintii ca am muncit foarte mult sa ii repar si m-a durut foarte tare, stiu ca exista proteza, dar de asta imi e cel mai frica, poate mai mult decat de brain damage.

| Werrich a răspuns (pentru StrongHeart):

Stai liniștit ca nu te bati direct, mai întâi te bati cu umbra, dacă nu vrei performanta nu trebuie sa te bati cu alții.

| StrongHeart a răspuns (pentru Werrich):

E sportul cel mai de jos, e kill or get killed.

Pe de alta parte oricum in timp corpul se deterioreaza dar cred ca luptele accelereaza asta,imi este foarte frica de dinti rupti sau ureche conopida.Dar in acelasi timp imi place sportul in sine,e vorba de multa disciplina, atentie, precizie, viteza, etc.

| Simpatic a răspuns (pentru StrongHeart):

Nu-i chiar asa la amatori nu se omoara nimeni cu nimeni atunci cand se face sparing de ex.
In competitii poate, dar daca faci pentru tine nu se ajunge sa ai meciuri in ring in care cineva sa fie nevoit sa te loveasca foarte tare pentru a castiga.
Daca iti este teama de acest sport nu te apuca de el, este atat de simplu.
Cum iti spunea cineva mai sus la inceput vei face antrenament mai mult singur, iar cand e cu partener doar reproduci niste miscari nicidecum nu va fi un versus.

| StrongHeart a răspuns (pentru Simpatic):

Hei,ai luptat vreodata?

Da cu baietii din cartier de ce? happy
am luptat si in ring bine e mult spus luptat, faceam sala si erau boxeri de ocazie si ne maimutaream pe acolo fara protectii ca eram barbati si ne mai dadeam pumni in cap si in gura, evident ca nu se compara cu lupta in ring cu un boxer adevarat dar cum ti s-a zis deja ai protectii pentru gura, pentru maini, ai manusi, nu e acelasi lucru ca si cum ai lupta cu mainile goale, ba chiar pot sa zic ca e mai usor sa lupti cu un boxer decat cu un street fighter pentru ca pe strada nu ai nicio protectie nimic.

Si eu am luptat in ring si nu mi-e rusine sa spun ca am pierdut.De ocazie eram si eu, aveam 12 ani cred, acum am 24 si vad altfel sportul asta si sportul in general.
TIn minte ca a dat drumul la clopotel si am dat ca ciobanu nu ma mai opream, ma oprea mereu ca dadeam ca animalul si apoi mi-a dat tovarasul meu ditamai pumnu in nas de mi-a curs sange si cred ca mi-a facut si o deviatie frumusica de sept laughing
Si de atunci nu am mai mers, dar acum vad altfel lucrurile, atunci era prima zi de antrenament deja am avut cred 2-3 lupte,una am pierdut-o una am castigat-o sau ceva de genu,eram niste copii,toti de la mine din bloc.
Un boxer stie cum sa iti vorbeasca,cum sa dea,cum sa se apere,ai ce invata de fapt de la el,mai bine m-as bate cu un profesionist decat amator,sa am ce invata, nu?
Street fight, am luat multa bataie si am mai si dat, pe strada nu exista reguli, e cel mai murdar, nu sustin bataile de strada pentru ca nu castigi nimic si mereu iese prost.

Nu e nicio rusine sa mai si pierzi, CINE NU STIE SA PIARDA NU STIE CE SA FACA CU VICTORIA zice o vorba!
Pe de alta parte toti marii campioni din sporturile astea de contact ma gandesc ca sunt psihic foarte tari, sunt care au luat bataie ditamai campionii de la debutanti, pai daca nu ti-ai reveni dupa o pierdere de asta rusinoasa te-ai duce si te-ai ucide, deci revin la ideea ca marii sportivi sunt capabili psihic sa treaca si peste o infrangere dar nici cu ocazia unei vitorii nu si-o iau in cap ca-s cei mai buni.

Exact,ai cazut te-ai ridicat, nu e nimic.

As vrea sa-ti zic un secret,bine,din moment ce postez aici,nu mai e secret,nu e despre mine,e despre ce ai zis,sa stii ca omenii din lupte,boxeri, luptatori ufc, si chiar se extinde si la artisti, cantareti, majoritatea au fost abuzati in copilarie sau batuti pana nu mai stiau de ei sau au patit ceva in neregula de isi doresc sa se afirme.Eu ma numar printre ei,mi-am luat multa bataie,niciodata acasa,am mai si dat,dar in pare parte am incasat,psihic,fizic,in orice fel iti poti imagina am fost umilit,asa ca imi doresc sa ma afirm,asa sunt si luptatorii,actorii,artistii,ce zici tu ca sunt psihic foarte tari,nu stiu ce sa zic,ideea e ca vrem pur si simplu sa existam fara sa fim judecati de cei din jur si suntem in stare sa facem orice pentru asta, chiar si sa ne omoram intre noi, pentru ca ne-am saturat sa ni se inchida usi, ne-am saturat sa fim batuti, ne-am saturat sa isi bata joc altii de noi si nu ne multumim cu un job de la 9 la 6, vrem mai mult,vrem numele nostru sa straluceasca precum Alexandru Cel Mare,precum Stefan cel Mare,precum Antonescu,precum toti cei ce au murit la revolutie sa fim liberi noi acum.
Suntem varza psihic in realitate,de asta avem nevoie de un sport,o muzica,un terapeut,oameni in jurul nostru,pentru ca uram singuratatea, vorbesc in numele tuturor ce sufera de boli psihice.
Unii ajung la nebuni, unii la puscarie, unii mor, unii reusesc in viata.
Totul depinde de cat de mult iti doresti si ce esti dispus sa sacrifici ca sa ajungi unde vrei sa ajungi.
Daca nu ma crezi cauta despre Tyson furry cand a intrat in depresie si s-a ingrasat 50+ kilograme,a vrut sa se omoare,s-a imbatat si i-a dat blana la acceleratie in masina,desi tocmai castigase toate titlurile pe care si le dorea,a simtit ca nu mai e nimic de facut,se plictisea efectiv,nu ii venea sa creada ca asta e tot,chiar si cand era sus,in varful piramidei nu era multumit.
De asta trebuie sa ne zbatem non stop, pentru ca nu e niciodata de ajuns, intodeauna se poate mai bine.
Incercam sa fim bine psihic dar in realitate suntem niste oameni foarte tristi care au suferit mult si s-au saturat sa fie umiliti si vor sa devina cineva.
Sper ca te-am lamurit, sa stii ca pentru altii pare amuzament sau smecherie, dar nimeni nu stie ce trece prin mintea unui campion.Multi sufera de fapt, chiar si cand se afla sus.

| Werrich a răspuns:

Dacă te referi la vătămare corporala sa știi ca există proteze dentare, bandaje de mâini, protecție de picioare, casca de protecție.

Stiu dar imi e frica si sa imi distrug corpul sau sa distrug alta persoana.E un sport periculos.

| Simpatic a răspuns (pentru Werrich):

Nu este nevoie de protectie de picioare in box, acela este kickbox

| StrongHeart a răspuns:

Prost eu ca vorbesc cu toti prostii

| anonim_4396 explică (pentru StrongHeart):

Ti-a dat cu seen este? Hăhăhă laughing

| Alverto a răspuns:

Cel mai periculos este faptul că poți murii de la o lovitură fatală la cap

| Davian87 a răspuns:

E ca și cum ai întreba dacă se întâmpla ceva dacă dai/Primești bătaie.