| CosminIonut77 a întrebat:

Cat de repede creste dioptria pe zi ce trece?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| justanotheruser99 a răspuns:

Asta depinde de cat de mult stai in fata calculatorului, te joci pe telefon etc. Dar de regula, miopia creste odată cu varsta, atunci când capul îți crește forma ochiului se lungeste, ceea ce creaza o vedere neclara la distanta. Purtarea ochelarilor nu oprește cresterea dioptriilor ci oferă o vedere mai buna. Ca sa îți răspund mai explicit la intrebare de la o zi la alta dioptriile nu se măresc spectacular. Eu aveam ochelari când eram mai mica. Nu i-am purtat 2 ani de zile, după ce am fost la control, dioptria mi-a crescut de la -0.75 la -1, 75.

| sasa1sasa1sasa1 a răspuns:

Daca fortezi ochii nepurtind ochelarii sau cu dioptrii nepotrivite si ii obosesti stind mult la PC/tableta.

| Valentinaldoilea a răspuns:

Dioptriile NU au voie sa cresca deloc mai repede de un an. Altfel, ai probleme mari, risti sa orbesti. Stai mai putin la calculator.