Inteleg ca de fapt iei anticonceptionale in scop terapeutic, nu contraceptiv. Atunci trebuie sa le iei pana se rezolva dereglarea respectiva.
Sigur ca au si reactii adverse, ca toate medicamentele. Pilulele nu ingrasa, dar cresc pofta de mancare si atunci trebuie sa fii mai atenta sa nu iti cesti aportul peste necesar. Nu s-au raportat riscuri pentru o viitoare sarcina. E important doar sa nu ramai insarcinata in timp ce iei pilule datorita unei erori de administrare.
Nu s-au semnalat legaturi intre contraceptive si cancere, dar inca nu a trecut suficient timp de la administrarea pe scara larga a conceptionalelor pentru a se vedea efectul lor pe termen lung si foarte lung.
Reactiile adverse imediate sunt rare, dar totusi de temut. Cel mai adesea apar tromboze, de aceea femeile care fumeaza, care au varice sau care au in familie cazuri de trombembolism pulmonar sau accidente vasculare embolice trebuie sa ia cu prudenta pilule si numai daca e foarte necesar.
Se pare ca nu ai citit tot prospectul! Acolo sunt mentionate si efectele adverse si contraindicatiile in folosirea acestora!
Orice "medicament" oricit de bine ti-ar face (cf. prospect) are si reactii adverse. Nu abuza!
La 'numai lucruri bune' m-am referit la partile pozitive. stiu ca are efecte adverse si contraindicatii si le-am si citit pentru a inlatura orice dubiu pe care il aveti. aveam semne de intrebare doar in privinta ingrasatului si sarcinii ceea ce am mentionat si nu scrie in prospect.
nu e prea sanatos.nu stiu de ce zici u ca scrie numai lucruri bune ca scrie si faptul ca daca nu sunt luate cum trebuie exista si riscul de a muri.