| louisita a întrebat:

Cat de sanatos este uleiul de porumb?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Rodica_balanescu a răspuns:

Are un constinut mai mare de vitamina E, este antioxidant, contine mai putine grasimi care declanseaza marirea nivelului de colesterol, de aceea este considerat un ulei de mai buna calitate decat cel obisnuit.

4 răspunsuri:
Elianna
| Elianna a răspuns:

Imi place sa gatesc cu ulei de porumb, imi place gustul, dar mai ales ma incanta ca lupta impotriva colesterolului rau (LDL). Totusi uleiul de porumb presat la rece este prea aromat pentru gustul meu, cu toate ca este mai bun (ca proprietati) decat cel rafinat.

doiny
| doiny a răspuns:

Uleiul de porumb este cel mai folositor dintre toate uleiurile vegetale familiare si accesibile noua. Uleiul de porumb contine vitaminele din grupa B, C, D, E, caroten, fosfatide, microelemente (fier, mangan, cupru, crom, aluminiu). Acest ulei are un continut sporit de vitamina E, circa de 2 ori mai mult decit uleiul traditional de floarea-soarelui.
Vitamina E contribuie la fortificarea sistemului imunitar si muscular al omului. Ea mai e numita "vitamina tineretii", fiind un antioxidant, care incetineste procesele de imbatrinire in organism. Acizii grasi nesaturati, ce se contin in uleiul de porumb, maresc rezistenta organismului la bolile infectioase si favorizeaza eliminarea din organism a excesului de colesterina. Anume pentru aceste proprietati uleiul de porumb e considerat un produs necesar in alimentatie.
Gratie calitatilor remarcabile dietetice, uleiul de porumb constituie temelia multor diete si remedii traditionale.
Ideal pentru pregatirea salatelor din cruditati, patiseriilor, diverselor conservelor, prajirea si inabusirea preparatelor din carne, peste si legume, deoarece nu formeaza substante cancerigene, nu face spuma si nu se afuma, are un gust neutru.

| monicaclaudia a răspuns:

Eh daca porumbul provine de la o clutura biologica ceea ce am gasit eu e urmatorul :
contine provitamina A care e un bun integrator pentru pielea capului, are un continut destul de mare de fier, e bogat in vitamina E(34.5 mg/100g) si acid linoleic (38-52%).
si cica e un bun aleat pentru sanatatea noastra daca este folosit pentru a condimenta verdeturi

| oantz_crantz a răspuns:

Uleiul de porumb este recomandat in dieta diabeticilor, deci trebuie sa fie mai sanatos.

Întrebări similare