| Doub a întrebat:

Cât este de grav dacă în urma unei tăieturi în geam, rămân în rană cioburi? Te poţi infecta?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| e1xtz a răspuns:

Pfff...ce raspunsuri vad mai sus.
Oricui i s-a intamplat sa ii ramana o aschie minuscula sub piele, si stie cat de incomoda, cum se umfla si ce usurare rezulta dupa ce este scoasa.

Despre geam sa nu spunem ca fiind greu de detectat este cu atat mai grav, si iti povestesc si de ce.

Acum ceva timp o prietena a calcat intr-un geam spart, si i-a ramas in degetul mare un ciob minuscul, invizibil din cauza culorii.S-a curatat ea, bandajat, a presupus ca totul este ok.

Am sa scurtez povestea si am sa spun ca a ajuns la operatie, si cam cu durere si chin s-a lasat.

Eu spun sa faci totul posibil sa te asiguri ca nu a ramas niciun fir de corp strain, deschizi rana, verifici cu lupa, daca vezi ceva scoti cu un ac steril de seringa, dezinfectezi cu spirt.

Asta as face eu, nu stiu cat de corect este, deoarece nu este un sfat profesional, nu sunt medic.

6 răspunsuri:
| geobodnaras a răspuns:

Cred ca da

| Kamelyama a răspuns:

Da te poti infecta, acum depinde si de corp. Date cu putin spirt sau spala-te cu apa rece. O sa usture putin, dar, altele ustura mai tare... sad

| SkyPilot a răspuns:

Da, te poti infecta. Este important sa elimini corpurile straine.
http://www.sfatulmedicului.ro/......ulti_14297

| AKARA0 a răspuns:

Eh,nu prea ai sanse sa te infectezi.Dar daca te panichezi incearca rivanol sau spirt

| OoBunnyoO a răspuns:

Este destul de probabil. Cel mai bine ar fi sa cureti locul cat mai bine.
Cioburile vor incetini procesul de vindecare si este foarte posibil ca zona sa devina sensibila daca raman acolo.

| Fatamuntilor a răspuns:

Bineinteles! Oricat de bine ai dezinfecta e bine ca cioburile sa fie scoase de catre un medic!