| LiviuPaul a întrebat:

Cat este de sanatoasa carnea? Ar putea sa apara ceva probleme pe termen lung sau scurt? Mananc carne de pui (cateodata si vita) in jur de 500g pe zi (cantarit gatita) pentru ca fac sala si trebuie sa-mi asigur necesarul de proteine. Mi-am facut analizele acum o luna si au fost toate ok.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| lupisor a răspuns:

De la sportiv la sportivawinking
In primul rand nu-ti fa analizele la spital. In foarte multe spitale nu sunt atenti la analize, de multe ori mi-au zis ca sunt bine desi eu aveam o boala ce iese in analize.

In al doilea rand e bine sa nu exagerezi, sa nu mananci carne zi de zi si eventual sa nu mananci acelasi tip de carne. In functie de cum te simti, spre exemplu azi mananci peste, maine pui etc. Din cand in cand putina branza dimineata ar fi minunat. Branza iti reface putin stomacul si e necesar daca mananci carne de vita mai mult timp.
Proteine mai poti gasi in: 1. Ouă – ieftine şi pline de proteine; consumă-le întregi, cu tot cu gălbenuş şi albuş, recomandat fierte moi. *totusi nu recomand la culturisti*
2. Somon – sursă importantă de proteine şi acizi graşi Omega 3, nutrienţi esenţiali petnru menţinerea sănătăţii. *recomandat oricarui gen de sportiv*.
3. Brânza de vaci / iaurt – 16 grame de proteine la jumătate de cană de brânză /16 grame de proteine la o cană de iaurt şi gust de-li-cios! Amestecată cu fructe sau legume este şi mai bună şi oferă toate substanţele nutritive de care ai nevoie, plus o mare cantitate de proteine.
4. Carnea de vită – plină de aminoacizi, blocuri de proteine care ajută la dezvoltarea ţesutului muscular, zinc, fier, magneziu şi alţi nutrienţi importanţi *asta e recomandata culturistilor*.
5. Proteine din zer – este alegerea de top a culturiştilor şi probabil va rămâne aşa pentru mult timp de-acum încolo. Potrivit unor sondaje realizate în rândul sportivilor, proteinele din zer sunt cele mai eficiente în dezvoltarea masei musculare.
6. Carne albă de pui sau curcan – se găteşte rapid, este ieftină şi este o sursă grozavă de proteine.
7. Quinoa – conţine proteine de origine vegetală, însă, spre deosebire de fructele în coajă lemnoasă, quinoa deţine întregul complex de proteine, ceea ce înseamnă că deţine şi acei aminoacizi esenţiali sistemului muscular.
8. Fructele în coajă lemnoasă – constituie gustarea ideală, sunt practice şi nu sunt perisabile, spre deosebire de o ciocolată de exemplu. Migdalele, nucile, fisticul, cajuu, alunele de pădure sunt excelente surse de vitamine, minerale, grîsimi sănătoase şi fibre şi pot fi luate oriunde, le poţi uita în birou, în ghiozdan sau în dulpa pentru mult timp că tot la fel de gustoase şi pline de beneficii vor fi.

succes

| IvanAdrian1999 a răspuns:

Salut!
Daca faci sala iti sugerez sa mananci carne fara grasimi in special pui peste etc( 500g e ok dar sa nu exagerezi ). Dar sa stii ca proteinele se mai gasesc si in oua, lapte si branza. Cu o alimentatie si cu un program bine pus la punct vei obtine rezultate! Bafta!

| LiviuPaul explică (pentru IvanAdrian1999):

Stiu, imi asigur proteinele si din alte surse. Ma intrebam doar, daca afecteaza sanatatea.