Deficitul caloric este ales de către tine. Dacă te referi la rata metabolică de bază, ea este între 1600-2000 în funcție de activitate.
Barbatii au nevoie de 2500-3000 de calori ca sa se ingrase iar femeile doar de 1800-2000. Si asta din cauza ca noi ne ingrasam mai greu fata de ele avem un organism mult mai sensibil adica traim mai putin decat ele. Speranta de viata la barbati e mai mica nu doar din cauza organismului dar se tine cont si de nasterea omului anul, zodia, religia in care a fost botezat etc.
De asta femeia are un organism mult mai rezistent la boli asta era si pe timp de razboi si foamete, pentru ca ea e Eva nascatoare de prunci.
Depinde cat de activ este. Poftim un calculator care te poate ajuta:
https://www.calculator.net/calorie-calculator.html
Nu stiu cat de real e, Imi spune ca pentru mentinere am nevoie de 1900calorii, de la 1650 calorii in jos incep sa slabesc -asta alegand stilul sedementar. Pe cand eu nu depaseam niciodata caloriile de mentinere, iar in ultima vreme consum pana in 1500 calorii. Nu inteleg cum oamenii manca de 3 ori, eu mananc 1/zi si rontaieli. Chestia ii si cand eram activ mancam putin Stiu fete slabe si scunde care intr-o pauza de lucru mancau cat eu toata ziua.
Cand eram copil sub 10 ani mancam minim 4 ori ca acum.
Trebuie sa ai si rabdare si sa calculezi exact cat consumi, sa nu trisezi. Eu dau jos destul de repede cu ~1700 de calorii.
Eu cred ca nu rezistam la efort cu 800-900 de calorii, cadeam din picioare . Din cate stiu, este nesanatos sa slabesti, insa cu un deficit mai mare de 25% din necesarul zilnic este si mai rau. Ca sa dai jos 1 kg de grasime trebuie sa arzi 7000 de calorii in total. Deci cat timp ai rezistat cu 800-900 de calorii pe zi?
Mananca numa orez, 200 grame orez =700 calorii Ai putea trai asa o perioada
Nu merge dieta asta cu efortul fizic, nici cel intelectual. Nu ai ameteli? Este o dieta drastica, nesustenabila pe termen lung.
Era numai o idee daca as fi disperat l-as pune in aplicare. Momentan am stil de viata sedementar deci nu fac mai nimic toata ziua, doar la pc sau mai fac cate o plimbare. Inainte stateam in picioare 10 ore pe zi consumand mancare solida aproximativ 200grame de orez, macaroane sau din astea, 200 grame carne Si dulciuri in valori semnificative aproximativ 500calorii.
Acum am scazut cantitatatea de fainoase la 150grame carnea la 100grame iar dulciurile am eliminat tot in afara cafelei. Si hai sa mai adaugam 1 bere