| Danny _3256 a întrebat:

Cat rezista un om fara apa si cat rezista fara mancare?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| cristi a răspuns:

Din cate am auzit, fara apa mai mult de 3-4 zile nu rezisti in conditii normale, nici umiditate crescuta, nici caldura f mare, iar fara mancare 30-40 zile.

| BuGaTy a răspuns (pentru cristi):

N-are cum ma butule 30 40 zile i-ai dat funda pe nedrept

43 răspunsuri:
kittyalexandra
| kittyalexandra a răspuns:

Din cate stiu eu 3 zile fara apa si aproximativ 30 fara mancare.

| dicarmencitta1957 a răspuns:

Depinde de organism in cea mai mare parte. Tatal meu a stat in coma 40 de zile, fara apa si fara mancare.Nu uitati ca sunt oameni care stau in coma ani la rand, oare cum rezista, ca nu le face zilnic perfuzii.

| zuly a răspuns:

Organismul unui om perfect sanatos (ceea ce ma indoiesc tare ca ar putea sa existe) poate rezista fara mancare pana la 40 de zile. Fara apa stiam ca max 3 zile, dar nu e indicat. Apa este un fluid vital. Organismul are rezerve foarte mari, dar acestea trebuie dizolvate in ceva pentru a putea fi utilizate in procesele vitale, iar apa este vitala pentru acest lucru, cand sunteti foarte obositzi, in loc de o ceasca de cafea care va invioreaza pentru maxim 30min, incercati sa consumatzi 0, 5 l de apa plata, ajuta mult mai bine.

| zuly a răspuns:

@anonim: Cum adica AI un bolnav paralizat, in coma?:O:O Sper ca esti cadru medical.straight face Desi nici nu stiu ce sa cred. un cadru medical stie ca persoanele care nu se pot hrani singure sunt hranite prin alte metode (perfuzii, tuburi, etc.)

| Bianca26bb a răspuns:

S-a dovedit ca omul fara mancare poate trai maxim 3 zile, insa fara apa, o zi n u poate trai. Apa este foarte importanta, apoi pe locul 2 mancarea.
Eu am invatat asta la tehnobig grin

ValiMocanu
| ValiMocanu a răspuns:

Depinde de costitutia fiecarui individ. Va mai aduceti aminte (unii dintre voi, mai copti) de individul care a rezistat sub daramaturile de la cutremurul din 1977, 11 zile? Banuiesc ca nu i-a dus nimeni mancare, sau apa...

| Princessee a răspuns:

Fara mancare poate trai maxim 3 zile, fara apa max 2 zile

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

O persoana poate rezista fara mancare 6 zile iar fara apa 3

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Depinde de mai multi factori, rezistenta, constitutie, conditiile de mediu... In arsita nu rezisti fara apa prea mult (deshidratarea are loc rapid prin transpiratie in principal), in timp ce intr-o zona racoroasa, sansele de supravietuire cresc simtitor. Tot asa, fara mancare, un om gras (care are depozite de grasime) rezista mult mai mult decat unul slabwinking

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Depinde de organism. Fara mancare poti rezista mai mult dar fara apa, foarte putin

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Caz concret... am un bolnav paralizat, in coma, de 5 zile nu a baut apa

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Corpul omului poate supravietui fara hrana circa 5-6 saptamani, in timp ce fara apa rezista numai 2 saptamani. Mai documentativa.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da eu am stat 42 de zile fara sa manac si am mers pe jos in jur de 700 km am stat dupa data 26-07-2009 pana pe 5-09-2009

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

In timp ce multi oameni tin o perioada de post – fie din motive de sanatate, fie din motive religioase – aceasta scurta pauza de la mancare, de obicei, nu dureaza mult. Unii nu mananca timp de cateva zile sau o saptamana si sustin ca practica ocazionala poate intr-adevar sa promoveze o vitalitate sanatoasa, cu conditia sa se reintoarca la mancare. Altii, pentru a marca un protest politic, pot intra intr-o greva a foamei – abtinandu-se de la mancare pentru a atrage atentia asupra unei probleme.

Dar, in timp ce trece o luna fara mancare, corpul trece la starea de inanitie. Daca posturile prelungite se apropie de 2 luni sau mai mult si corpului nu i se mai ofera substanta, moartea survine in curand. Lipsa apei poate fi fatala oamenilor intr-o perioada chiar mai scurta.

Cu toate acestea, exista marturii antice care sugereaza ca oamenii au capacitatea de a rezista fara mancare si fara apa mai mult decat ne-am putea noi imagina. Potrivit vechilor metode de educatie chinezesti, cand un calugar se decide sa mediteze intr-un munte sau intr-o pestera indepartata, mai devreme sau mai tarziu s-ar confrunta cu o problema – ce sa faca in legatura cu mancarea. Traiul intr-o pestera departe de restul civilizatiei, presupunea foarte putine lucruri care sa il sustina in drumul sau spre cunoastere.

Potrivit traditiei orale, pentru a rezolva problema subzistentei, calugarii practicau Bigu (tradus literalmente „fara grane"). Detasati de lume, calugarii abandonau, in mod miraculos, necesitatea biologica de a manca si de a bea apa, desi puteau continua aceasta practica zeci de ani – o imposibilitate reala potrivit cunostintelor biologice moderne.

Dar dincolo de marturiile calugarilor eminenti, care au meditat timp de 9 sau mai multi ani, si pe care stiinta moderna s-ar putea sa nu le recunoasca, exista oare vreo dovada care sa indice ca, corpul uman ar poseda capacitatea de a scapa de povara gasirii subzistentei?

Incepand din 1926 (un caz negat de cercetatori), o femeie numita Teresa Neumann a reusit sa traiasca 35 de ani fara sa manance, pana la moarte. Mai recent, cercetatorii au informat ca in 2005 un tanar budist din Nepal, Ram Bahadur Bomjon, si-a desfasurat meditatia la umbra unui smochin, timp de mai mult de 11 luni, fara a consuma mancare sau bautura de orice fel. Un gard separa sutele de adepti care se opreau pentru rugaciune si pentru a-l admira pe omul miraculos. Chiar si canalul Discovery l-a filmat zi si noapte timp de 4 zile pentru a demonstra veridicitatea situatiei.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Un om poate rezista fara mancare 1-2 luni dar fara apa nu poata rezista mai mult de 1-2 saptamani.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

34 de zile

Alte răspunsuri
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu am rezistat 1 saptamana jumate si acum am 4 zile depinde de psihic si nimic alceva

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Depinde de vointa acestuia.CAT DORESTE!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Am o matusa foarte bolnava care nu a mancat nimic de mai bine de o luna si nu a baut apa de mai bine de 2 saptamani.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Fara mancare poti rezista 40 de zila si fara apa poti rezista 4 zile

Alte răspunsuri
Alte răspunsuri
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Max 60 zile fara mancare, 4/5 zile far apa, 2/3 minute fara aer.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Fara apa omul poate rezista intre 2-3 zile, dar fara mincare omul poate rezista 4-6 saptamini

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

3 zile fara apa si 14 zile fara mancare

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Asteas numai povesti. Un om poate trai 3 zile fara apa dar doar 3 saptamani far mancare in conditii bune de viata

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Fara apa 7 zile si fara mincare 40 de zile (cautati pe wikipedia.org sau google.com )

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

2 saptamani fara mancare. 1 saptamana fara apa

Întrebări similare