| a3e6u9 a întrebat:

Cât timp am supraviețui fără sistem imunitar?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| IzvorulDeIntelepciune a răspuns:

Mai putin? Mult mai putin poate... Nu-mi dau seama daca am trece cu bine peste noapte nici intr-o camera perfect sterila. In organism exista peste tot bacterii nepatogene care au rolul de a regla anumite functii (digestia de exemplu). In momentul in care sistemul imunitar este prajit in proportie de 100% aceste bacterii nu mai pot fi tinute in frau si se transforma in bacterii patogene (care ataca corpul gazda). Tot in absenta raspunsului imunitar multiplicarea germenilor patogeni este de sute de ori mai rapida iar evolutia spre deces survine in cateva ore prin septicemie.

Globulele albe (asa cum sunt denumite in popor) sunt alcatuite din mai multe sub-specii, respectiv:
- Leucocite
- Neutrofile
- Eozinofile
- Bazofile
- Limfocite
- Monocite

Hiv ataca doar limfocitele, nu si restul ''globulelor albe'' asa incat organismul mai are inca resurse sa lupte contra ''invadatorilor''. Este adevarat ca in momentul in care nivelul limfocitelor scade foarte mult (pana la punctul in care restul ''globulelor'' nu mai pot face fata ''de undele singure'') sistemul imunitar este compromis si oricand poate surveni decesul prin infectie doar ca nu la fel de rapid ca si cum intreaga reduta defensiva ar fi ''prajita''.

9 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Nu e vorba de supravetuit,nu neam fi putut naste fara el,nu puteam exista fara el,acuma daa l-ai pierde cred ca enorm de putin cateva ore, nu uita ca de multe ori sistemul uminutar ne ucide gen ebola sistemul isi distruge organele nu ebola, nu uita de aslo e o boala grea, tot el da alergi aiurea, ne e si prieten cateodata dusman, el fara noi nu ar exista nici noi fara el

suntserios
| suntserios a răspuns:

Totul depinde de conditiile in care traiesti si de organism, poti trai de la cateva ore pana la cateva luni/ani

| Mădă0611 a răspuns:

Fara el nu chiar si microorganismele care acum sunt inofensive ar redeveni foarte periculoase? Cele periculoase si inofensive le avem in organism.

| Inferno a răspuns:

Organismul uman se afla permanent in lupta cu microorganisme patogene.
Am rezista ceva mai putin decat rezista un bolnav de sida.

| IzvorulDeIntelepciune a răspuns (pentru Inferno):

Mai putin? Mult mai putin poate... Nu-mi dau seama daca am trece cu bine peste noapte nici intr-o camera perfect sterila. In organism exista peste tot bacterii nepatogene care au rolul de a regla anumite functii (digestia de exemplu). In momentul in care sistemul imunitar este prajit in proportie de 100% aceste bacterii nu mai pot fi tinute in frau si se transforma in bacterii patogene (care ataca corpul gazda). Tot in absenta raspunsului imunitar multiplicarea germenilor patogeni este de sute de ori mai rapida iar evolutia spre deces survine in cateva ore prin septicemie.

Globulele albe (asa cum sunt denumite in popor) sunt alcatuite din mai multe sub-specii, respectiv:
- Leucocite
- Neutrofile
- Eozinofile
- Bazofile
- Limfocite
- Monocite

Hiv ataca doar limfocitele, nu si restul ''globulelor albe'' asa incat organismul mai are inca resurse sa lupte contra ''invadatorilor''. Este adevarat ca in momentul in care nivelul limfocitelor scade foarte mult (pana la punctul in care restul ''globulelor'' nu mai pot face fata ''de undele singure'') sistemul imunitar este compromis si oricand poate surveni decesul prin infectie doar ca nu la fel de rapid ca si cum intreaga reduta defensiva ar fi ''prajita''.

| Elvina a răspuns:

Nici o zi.

| Eduard619 a răspuns:

Depinde de organismul fiecaruia si de varsta fiecaruia...un adult cam vreo 3 luni un nou nascut maxim o saptamana iar batranii cam o luna happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Depinde in ce fel de conditii.

| stefanvladvlad a răspuns:

Cred ca 1 an

| EliChan a răspuns:

In jur de 1-2 luni.

Întrebări similare