Depinde de felul carnii, de temperatura si de locul unde este tinut.
Cel mai repede se strica carnea de peste si carte in care este sange. Daca stau la caldura mai mare de 25 grade si eventual si la soare, neacoperite de sita, atunci se pot strica chiar in 4-5 ore.
Daca insa condimentam cu sare si tinem carnea in frigider sau geanta frigorifica etc. (2-5 grade), nu are nici o problema chiar tinuta pana a doua zi.
In toate cazurile, daca vom prepara carnea mai tarziu, atunci e bine sa dam cu sare, iar la nevoie (daca devine alunecoasa sau are putin miros) s-o SPALAM bine cu apa rece sau cu apa cu otet si tamponat (uscat) cu textil curat inainte de preparare.
Daca insa carnea se trateaza cu sare si este afumata bine, atunci poate fi consumata chiar si dupa luni de zile (daca este tinut la loc racoros si bine aerisit).
Este vorba despre carnea de porc.
Nu are nimic, sa nu umble pe ea mustele.
Chiar daca prinde putin miros, o poti spala, dat cu sare si prajit/fiert.
Nu vei pati nimic.
Zuse întreabă: