Depinde de ce problema ai si varsta. Daca ai 10-12 ani si dintii sunt usor deplasati il vei tine 6 luni, daca ai 10-12 ani si ai dintii crescuti prost ( prin gingie, sau au iesit pe celalata parte il vei tine cam 1 an.
Daca ai 12-14 ani si ai dintii deplasati 1 an, daca ai 12-14 ani si ai un dinte crescut stranb il vei tine cam 1 an si 6 luni. Si tot asa
Nu e o perioada fixa pentru toate cazurile. In principiu, atata timp cat este necesar pentru corectarea defectului particular al persoanei in cauza. Depinde de la problema la problema.
Dar chiar functioneaza sau il voi tine 1000 ani degeaba? Si se vede rau cand te uiti in oglinda? Cum ati acceptat ideea?
Buna. Un aparat dentar fix se poarta in functie de problema care o ai. Eu am avut dintii foarte strambi si l-am purtat 3 ani. Dar sa nu te sperii, nu sunt dureri insuportabile. Si daca o sa iti intrebi ortodontul cat vei tine aparatul, nu-l crede . Mie mi-a spus 6 luni, dupa l-am mai intrebat si mi-a zis sa treaca sarbatorile, vacanta, scoala si tot asa pana la 3 ani . De aparatele mobile stiu doar ca sunt foarte proaste. Sper ca ti-am fost de ajutor
emaalexandra97 întreabă: