"Teoria clasica a bioritmurilor a aparut la inceputul secolului XX, totul pornind de la observatii directe.Pentru prima data, posibilitatea unor variatii ritmice de natura ciclica a fost observata de un profesor de
psihologie al Universitatii din Viena (Hermann Swoboda). Pe baza datelor stranse el a concluzionat ca exista un ciclu fizic de 23 de zile si unul emotional de 28 de zile.
Un numerolog amator, pe numele sau Wilhelm Fliess a ajuns la aceeasi concluzie, in mod independent, bazandu-se pe observari similare.In treacat fie spus, pe munca lui Fliess s-a bazat celebrul Sigmund Freud atunci cand punea bazele teoriei psihanalizei.
Ciclul intelectual a fost descoperit de catre un al treilea cercetator, profesor la universitatea din Innsbruck (Alfred Teltscher), care a observat ca studentii sai au un ritm ciudat de repetitie al zilelor bune si zile "rele", astfel capacitatea de memorare si atentie a acestora fluctueaza cu un ciclu de 33 de zile.
Teoria a fost cercetata amanuntit de numerosi savanti de-a lungul timpului, uneori cu rezultate contradictorii, cu prisosinta in Germania, Statele Unite si Japonia. S-a mers pana acolo incat companiile aeriene aveau referinte catre bioritm in manualul pilotilor."
Vezi la adresa de mai jos mai multe, inclusiv cum se calculeaza bioritmul
http://www.bioritm.net/ce-este-bioritmul