| imihaistoian a întrebat:

Cate calorii are 1kcal? (se refera la mancare)

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Am raspuns si la intrebarea precedenta; informatiile nutritionale ar trebui sa fie exprimate numai in kcal, dar datorita unor erori de tiparire(mai exact aparitia pe informatiile nutritionale a caloriei, in loc de kcal)si pentru o exprimare mai comoda, se accepta si cal, reprezentand acelasi lucru. Din punct de vedere nutritional, 1 cal=1 kcal, dar(repet) nu acelasi lucru este valabil si in cazul caloriei ca marime fizica, cand 1 kcal=1000 cal.

5 răspunsuri:
| octrta a răspuns:

1000 mai, asa e la tot, kilo e 1000. Lasa intrebarea aluia din urma ca habar n-are ce zice laughing

| Vooortex a răspuns:

1 kcal = 1000 calorii

| Geo0orge a răspuns:

1 kcal= 1000 cal happy crede.ma ca asa e. :p

| Lilia2621 a răspuns:

Imposibil 1kcal sa fie 1000 cal in alimentatie, poate in fizica k=1000, dar la ce se refera mancarea nu. Adica gindeste-te logic, 100 g de ciocolata= aprox. 450 kcal, asta ce inseamna ca = 450000 calorii? imposibil... Daca ar fi asa, ca caloriile unui product scrise ca kcal sa fie cal x 100, inseamna ca nu am putea manca nimic ca sa nu ne ingrasam. De fapt toate productele sunt scrise in kcal. Deci raspunsul meu la intrebarea ta este: 1kcal=1 calorie

Răspuns utilizator avertizat