Ca sa slabesti trebuie sa mananci mai putin d 2000, ca sa t mentii slaba trebuie sa mananci 2000-2200, iar ca sa t ingrasi.peste 2500
Ba copiilor cand raspundem la intrebari dati ma si funda ce naiba! ca nu dati 5000 de grame de aur! dati o funda copiilor! doamne...
Nu exista un anumit numar de kcal pe care trebuie sa-l depasesti,intrucat numarul de kcal necesar pentru o zi difera de la persoana la alta. Ceea ce este important, in schimb, este sa iei 3 mese pe zi(portiile sa fie mai mari decat de obicei)si chiar si gustari intre mese, si sa ai o alimentatie complexa.De asemenea,desertul este binevenit(de preferat sa fie pregatit acasa,in shimb, nu cumparat).
Iata si un "program", pentru a-ti face o idee cu privire la alimentatia pe care trebuie sa o ai:
La micul dejun mananca 1-2 oua(fierte sau prajite, dar nu zilnic)si cateva felii de paine cu unt/margarina+o cana cu ceai/lapte.Pranzul sa fie compus din doua feluri de mancare+desert: o farfurie cu supa/ciorba si 2-3 ardei umpluti, spre exemplu si la cina peste/o farfurie de tocanita/fasole prajita etc.Nu mai consuma produse fast-food si consuma mai rar mezeluri/preparate,chips-uri,sucuri si alte porcarii din comert,etc(sunt bogate in calorii,dar nesanatoase). Daca simti ca ar mai trebui ceva,poti consuma cate un sandwich intre mese,iar ca gustare poti consuma cereale cu lapte/iaurt(pot fi consumate si la micul dejun),fructe uscate, nuci, alune sau fistic.
Daca dupa cateva luni(minimum 3) nu se observa nici-o diferenta,e posibil sa fii genul de persoana care, indiferent ce face, nu poate lua in greutate.
Eu m-am ingrasat luand vitamine, calciu si vitamina D. Intr-un an am pus vreo 10 kg. Nu te astepta sa ai rezultate din prima luna. Aveam grija sa mananc 3 mese pe zi plus gustari si niciodata sa nu uit de mic dejun. Oricum in jur de 2500 calori. Dar depinde de varsta si de stilul de viata al fiecaruia