| rox_8767 a întrebat:

Cate grame de sare ar trebui sa mananci intr-o zi?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Organismul uman are nevoie de numai 0, 5 g de sare/zi, ceea ce reprezinta a zecea parte dintr-o lingurita. Sodiul este prezent in mod natural in alimente in cantitati mai mult decat suficiente pentru acoperirea nevoilor zilnice, astfel incat nu ar trebui sa mai adaugam deloc sare alimentelor. In locul celor 15-20 g de sare pe care obisnuiti sa le consumati, incercati sa va limitati la 5 g (o lingurita) pe zi. Pentru majoritatea oamenilor, aceasta cantitate poate fi folosita fara riscuri semnificative pentru sanatate.

| yinyang a răspuns:

Sarurile naturale se gasesc in legume, fructe, si mancare...Cu cat mai putina pui, cu atat e mai bine..."Evitati consumul excesiv de alcool, zahar, SARE, si grasimi"hee hee

| bluerose a răspuns:

O persoana sanatoasa 6 gr., cine tine regim 3 gr.

| Psihoyounger a răspuns:

Specialiştii susţin că sarea nu trebuie să lipsească din alimentaţia zilnică. Fiind o moleculă de clorură de sodiu, sarea favorizează reţinerea apei în organism. Studiile realizate arată că un gram de sare fixează aproximativ 100 ml de apă în organism. Un om sănătos trebuie să consume, zilnic, aproximativ 10-15 grame de sare; medicii spun că şi nou-născuţii au nevoie de sare, dar într-o cantitate mai mică. De asemenea, la persoanele în vârstă sarea trebuie redusă la 8 grame pe zi.

O cantitate însemnată de sare se găseşte în alimentele de origine animală, precum carnea, laptele şi ouăle, în vreme ce legumele şi fructele sunt sărace în clorură de sodiu.

Consumul de sare trebuie să fie echilibrat, căci atât excesul, cât şi îndepărtarea din hrană sunt periculoase pentru sănătate. Cu toate acestea, există contraindicaţii pentru sare în cazul bolnavilor de insuficienţă respiratorie, ciroză hepatică, obezilor etc.
PUBLICITATE



În locul sării pot fi folosite ierburi, precum ienibaharul - denumit şi piper de Jamaica. Va da mâncării un gust astringent. De asemenea, cimbrul oferă un gust deosebit, presărat peste friptura la grătar sau carnea fiartă. Mai pot fi folosite leuşteanul, tarhonul, foile de dafin, hreanul ras, stropit cu oţet de fructe.

Bafta!


Psihoyounger

| :*:*Dya:*:* a răspuns:

0, 5 g de sare pe zi...

Eu asa stiuwinking

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

3 grame

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

0,5 g pe zi.