anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Câte mame dintre voi ați fumat pe tot parcursul sarcinii dar mai redus? Cam 1 sau 2 tigari maxim pe zi sau câteva zile chiar deloc. Eu am redus de la 1 pachet pe zi la 2-3 maxim pe zi, am avut și săptămâni în care nu am fumat deloc. Voi cum ați renunțat la fumat, pentru ca am zile când ma apuca nervii și fac urât dacă nu fumez măcar 1 tigara. Apoi ma liniștesc și ma simt mai bine. Îmi doresc sa renunț la fumat, spuneti-mi cum ați reușit. Vad multe femei care fumează și au născut copii sănătoși.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
10 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Pai lasi fumatul total fiindca poti naste un copil deformat sau cu probleme de sanatate, si nu cred ca vrei asta.

Fumatul este un hobby nu o necesitate, deci se poate trai fara el si cand esti gravida fumatul si alcoolul NU sunt permise in sarcina.
Sa o crezi tu ca au nascut copii sanatosi, poate la prima vedere, dar peste ani copii aia au probleme de sanatate, fiindca nimic din ce face mama gresit nu scapa fatului in dezvoltare.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Avorteaza sau lasa-te dracului! Nu gasit scuze. Deja iti urasti copilul daca te caci pe tine cu "redusul" in loc sa te lasi din secunda doi in care ai aflat ca esti insarcinata, asta presupunind ca nu a fost o sarcina planificata, caz in care trebuia sa te lasi cand ai luat decizia. Stiu destule cazuri de persoane normale la cap si responsabile, fumatoare, care nu au mai pus gura pe tigara din momentul in care au aflat ca sunt insarcinate/au planificat asta. "Vad multe femei care fumează și au născut copii sănătoși." Continua sa iti zici timpenia asta. Si apoi de-a lungul vietii, cand copilul va avea diverse probleme, da vina pe orice altceva. Bravo, tot asa!

| alina2k18 a răspuns:

Nu afecteaza extrem daca fumezi 2-3 tigari pe zi.
E normal sa ai nervi, irascibilitate, probleme cu somnul, agitatie, stare generala de rau pentru ca nicotina da dependenta si rezulta sevraj cand opresti consumul.
Fumeaza si tu cat de putin poti, eventual tragi 2-3 fumuri si stingi si tot asa sa ai maxim 1 tigara pe zi fumata.

| Robert2526 a răspuns:

Este dificil sa renunti pur si simplu la fumat, te inteleg. Fumatul creste sansele sa ai probleme in timpul sarcinii ( dar asta nu inseamna ca o sa ai 100% probleme)

ce varsta are sarcina? Daca te apuca nervii, e mai bine sa fumezi o tigara decat sa stai cu nervi!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Salut, suntem o țară de needucați. Mama a început să fumeze la 17 ani, la 27 a rămas însărcinată cu mine și atunci s-a apucat de vapat. Am ieșit eu? 17 ani in momentul de față sănătos tun, nici nu îmi aduc aminte când am răcit ultima dată, parul, dinții, osatura perfect ( am văzut într-un comentariu mai jos). Mama are acum 44 de ani a fost la mai mulți doctori, nici nu se observa ca a fumat la niciun test sau rmn. Susțin faptul ca fumatul nu e sănătos, dar consider ca viața asta amărâta e atât de scurtă incat ne permitem si noi măcar un viciu. La mine a fost un caz fericit, sunt multe variabile care trebuie luate în considerare. Da, cel mai bine ar fi sa te lași, amu o țigară 2 nu a omorât pe nimeni. Btw mai am o sora mai mica chiar mai sănătoasă decat mine. Sper sa faci decizia corecta. Nu știu ce se urează în cazul asta, dar naștere ușoară și sănătate!

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru anonim_4396):

Sintem o tara de needucati, iar tu esti un exemplu de vaza. Cind o sa crape mama ta "subit" o sa zici ca e de la vaccin, de la blesteme, de la deochi, de la orice altceva, numai de la fumat, nu!

| annonimaaaa555 a răspuns:

Buna. De exemplu o prietena si a gestionat nervii luându-și un sac de box(vorbesc foarte serios) și chiar a reușit sau poți merge la un psiholog. Trebuie numa sa vrei. Crede ma, desi la copiii cu mama care fumeaza nu s probleme foarte vizibile, există. Le creste mai greu parul, dintii etc. Tu fumând, îți faci laptele toxic, deci fa cumva sa pui tigara jos trebuie doar sa vrei

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru annonimaaaa555):

Stai ca poate acusi ne zice cum mai reduce din fumat cu ajutorul cate unui paharel de tarie...

| annonimaaaa555 a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Doamne ferește...mai bine să nu fie mamă

| Sunia611 a răspuns:

Și cumnata mea a fumat și surpriza a născut copilul cu problema care a trăit decât 4 zile și a murit râzând de la anestezie lasă țigările că nu te ajuta cu nimic?