| Andreeaioan115 a întrebat:

Cate mese ar trebui sa mananace o adolescenta de 14 ani pe zi?
Dau funda

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| CoOoLLa a răspuns:

Dacă vrei sa fii bine și sa nu și deficiente de proteine, sa fii anemica, sa te simți obosita trebuie sa ai 5 mese pe zi, nu te speria, nu trebuie sa mănânci de 5 ori carne sau alte mâncăruri grele, trebuie doar sa mănânci ceva consistent iar după câteva ore sa mai papi ceva ușor, un fruct, un iaurt ca toate adunate sa fie 5 mese. Bea multa apa și lasă sucurile ca sa nu ajungi sa ai coșuri. bafta, funda?

| fdhgcvnb a răspuns (pentru CoOoLLa):

Hei,spun asta cu niciun fel de răutate, dar nu am putut să nu remarc ironia(?) de a-i recomanda să renunțe la suc atunci când avatarul tău și username-ul face referire la unul. happy

8 răspunsuri:
| fdhgcvnb a răspuns:

O persoană de orice vârstă, cu excepția cazului în care medicul îi recomandă altceva, ar trebui să mănânce 3 mese și 2 gustări, cred eu.Dar măcar cele trei mese principale:mic-dejun, prânz și cină. thinking

| RAY a răspuns:

Nu cate mese este important si totalizarea lor in 24 de ore, poti manca o data si cat manca uni de 5 ori,tu cum esti la pubertate e bine sa manci multe fructe, legume, carne si sa eviti dulciurile, patiseria, cofetaria

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Sunt recomandate 3 mese principale + 2 gustări big grin

Se mănâncă la ore REGULATE : micul dejun se ia între 7-8; prânzul se ia între 12, 30-13, 30; iar cina între 18-19.
La ora 10 şi 15 se poate lua o "gustare".

Toate cele bune!

| untu a răspuns:

Orice om normal poate lua 3 mese pe zi (micul-dejun, pranzul si cina), dar la recomandarea medicului sau a medicului de familie, omul bolnav poate lua si 5 mese pe zi, adica cu 2 gustari usoare in plus in regim strict!

| TrăieşteClipa a răspuns:

Daca sunt din lemn de brad ajung doua daca este din pal chiar 3. Cele din stejar înnegresc dintii din cauza taninului.

| alexandrualind a răspuns:

3 mese/zi.

| CoOoLLa a răspuns:

Avatarul meu este unul pus doar pentru că îmi place cum se vede. De ce i-am recomandat 5 mese pe zi și sa lase sucurile?
Pentru ca eu pana acum o luna fumam pe stomacul gol și ignoram mâncarea și apa, mâncam când îmi aminteam, beam Multă cola și cafea pana într-o zi de dimineață când nu am mâncat ca de obicei și am fumat o țigară, după 10 minute am leșinat, au urmat stări urate și am ajuns la spital iar de o luna mă lupt cu atacurile de panica, anxietatea, frica de a mai ieși din casa și nu e plăcut sa nu poți sa te bucuri de viață iarăși. Salutare.