| AvalohAlyn a întrebat:

Cate ore de somn sunt recomandate de specialisti pentru un un baiat cu varsta de 21 de ani?

Si care sunt orele recomandate de culcare si trezire?
Ce implica somnul linistit si mai ales odihnitor ca sa fii dupa foarte odihnit si apt pentru activitati diverse?
Care e secretul somnului odihnitor?
De exemplu eu vreau sa dorm si sa ma odihnesc bine ca mai apoi sa nu imi fie somn ziua sau cand fac activitatile ce implica concentrare,memorare,invatare, studiu?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Raduelvis1 a răspuns:

Nu cred ca ar trebui sa respecti strict un regulament impus de altii in privirea orelor de somn,insa ce pot sa iti recomand e sa-ti impui singur un program culcare-trezire la ore fixe pe care sa le respecti chiar si in vacanta,sarbatori, Weekenduri.
Ai grija ce mananci, bei inainte de culcare si cantitatea acestora.
Asigurate ca nu ai mult zgomot in camera in care dormi.
Verifica sa ai o temperatura a camerei confortabila tie(nici prea cald, nici prea rece)
Uneori si lumina joaca un rol important in odihna(eu prefer sa dorm cu lumina stinsa, deoarece ma mai trezesc noaptea si nu vreau sa imi ranesc ochii)

2 răspunsuri:
| Dobrinx a răspuns:

Uite aici totul despre somn :http://www.eva.ro/......2359.html, iti recomand eu, sa te culci atunci cand simti nevoia, cand incep sa te doara ochii;) bafta!

| Cameliapantiru a răspuns:

Sunt necesare 7-8 ore de somn, de preferat in intervalul 11.00/11.30-6.30. Te poti odihni si dupa-amiaza o ora sau o ora si jumatate, dupa ce vii de la scoasla si mananci, inainte de a te apuca de invatat, rezolvat teme si citit. Dar nu e obligatoriu somnul la pranz, eu nu am simtit niciodata nevoia si am dormit tot timpul doar noaptea, mai multe sau mai putine ore, in functie de cata nevoie de odihna simteam, dee cat de obositoare erau activitatile zilnice etc.