| J7anine a întrebat:

Cate ore pe zi stati cu ochii in computer? Faceti pauza de cateva minute la fiecare ora? Permiteti ochilor sa se relaxeze? Ce masuri luati in acest sens?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| Lory_2572 a răspuns:

Din pacate nu iau pauza la fiecare ora mai ales ca serviciul nu imi permite.La munca stau 8 ore cu ochii in calculator, cu jumatate de ora de pauza la pranz.In schimb, ca sa evit uscarea ochilor imi pun lacrimi artificiale, adica picaturi Systane. Apoi, mai stau seara, acasa, dar cu pauze.

| anonima4all a răspuns:

Depinde cat timp am la dispozitie... dar km 4-5 ore si mai fac uneori cate o pauza...

| flori_8244 a răspuns:

Este recomandat sa faci o pauza de 10 min la fiecare jumatate de ora.Sunt tot felul de exercitii care imbunatatesc vederea de ex:sa clipesti cat mai des, sa-ti acoperi 2-3min ochii cu podul palmelor etc.Aceste exercitii pot fi gasite pe net, sunt si carti.

rroxi44
| rroxi44 a răspuns:

Stau multe ore pe zi - pentru ca lucrez la servici pe computer 8 ore/zi. In mod evident fac pauza cam la fiecare ora macar 10 minute. Imi pun picaturi (lacrimi artificiale Systane) in ochi pentru ca mi se usuca ochii din cauza ca nu clipesc suficient. Mi-am luat ochelari cu lentile de protectie pentru calculator.
Poate ca ar trebui sa reduc timpul petrecut acasa in fata calculatorului - asta se va intampla probabil cand se va face frumos, voi merge cu prietenii la plimbare si voi sta mai mult afara.