Eu stiam ca media este de 6-8 ore pe noapte... In ceea ce priveste niste ore potrivite pentru somn sincer nu stiu, dar cred ca in jur de orele 22-23. Si intr-adevar, daca dormi mult prea mult te trezesti mai obosit decat atunci cand te-ai culcat. Eu asa patesc intotdeauna. Mi se mai intampla ca atunci cand dorm prea mult, sa ma trezesc cu ochii umflati, ca atunci cand plangi prea mult. Nu stiu cum sa explic acest fenomen
In general un om ar trebui sa doarma 7-9 ore pe noapte si din cate stiu eu, orele dintre 22. 00 si 02. 00 sunt cele mai importante.
cel mai important e sa respecti un program strict, sa te culci in fiecare noapte la aceeasi ora si sa te trezesti la aceeasi ora. astfel o sa fii tot timpul odihnit si bine dispus.
Sunt necesare 8 ore de somn, cel putin! ora de culcare la adultzi ar trebui sa fie 22, iar la copii 21, 21:30
Intre 6-8 ore e bine sa dormi pe noapte. dar eu sincer dorm km 11-12 ore(atunci cand nu sunt la scoala). inradevar cateodata ma trezesc obosita.
cred ca de la ora 22 e bine sa ne culcam
Ar trebui sa dormim 7-8 ore pe noapte de la ora 22. De la ora 22 se considera ca este cel mai odihnitor somn. Acum, sincera sa fiu... nu stiu de cate ori pe luna prind "cel mai de calitate somn", dat fiind faptul ca ma culc cam tarziu
Din câte ştiu un adult trebuie să doarmă cam 6-8 ore pe noapte şi un copil cam 8-10. Cele mai bune ore de somn sunt între orele 23 şi 1 am. Într-adevăr dacă dormi mai mult te trezeşti obosit.
Eu sincer sunt in clasa a5a si ma culc la 1-2 jumate noaptea, stiu ca nu e bine, dar ce sa fac? Nu imi e somn stau la calculator. Daca dormim prea mult ne trezim cu ochii umflati si obositi este adevarat ca nu e bine sa dormim foarte mult ca o sa fim mai obositi cand ne trezim
Este adevarat ce spui, iata ce spun studiile: In functie de virsta, iata aici mai desfasurat: http://infopages.md/cite-ore-trebuie-sa-dormi/
AvalohAlyn întreabă:
pepenerosu întreabă: