| Ioana0701 a întrebat:

Catelul meu a fost ciupit in zona picioarelor din spate cand l-am tuns si il durea. Am fost cu el la veterinar si i-au facut un vaccin pentru durere si l-au dat cu betadina si spray albastru. Acum, zona e rosie si tremura. Nu stiu ce se intampla. Va rog sa ma ajutati daca puteti.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| Kogaion a răspuns:

Daca doctorul a zis ca a terminat si catelul tau nu s-a mai lovit intre timp, ar putea tremura deoarece rana se cicatrizeaza, daca crezi ca e ceva mai grav ai putea sa-l mai duci odata la veterinar sau sa-l intrebi de ce tremura.

| Donsavas a răspuns:

Tremura de frica probabil. Il doare si daca il controlezi se sperie. Ei in general sunt mai fricosi pentru ca nu stiu cat de grav poate fi si din cauza durerii, se tem pentru viata lor. Zona s-a inrosit pentru ca l-au iritat substantele respective. Dintr-o ciupitura, daca nu e rana deschisa, nu pateste nimic.

floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Are plăgi deschise. Știi cum e, te rănești la un deget și te doare tot brațul... Rănile lui sunt mici, dar pot fi adânci. Acum, îl mai doare și locul în care i s-a administrat analgezicul/ antiinflamatorul. Trebuia să-i fi pus tu betatindă, ori apă oxigenată, nu trebuia să-l (mai) chinui cu injecții. Cele două sunt antiseptice f bune, dezinfectează rana, dar o și cicatrizează. Zona e roșie, fiindcă ori e inflamată, ori e din cauza betadinei.
Un cățeluș se vindecă destul de ușor, în scurt timp, i se vor închide și rănile. Ai grijă să nu-l mai rănești, ori du-l la o frizerie canină, unde sunt oameni specializați în tuns.