În principiu câinii sunt periculoși dacă te musca când sunt luați de pe strada, pentru ca pot fi turbați. Dar dacă nu ai patit pe moment nimic (spume la gura, etc. ) nu s-a intamplat nimic, Seara faina!
Am înțeles, dar asa m-am speriat cand catelul mi-a muscat putin degetul, a curs sange dar nu mult..rana s-a inchis, nu e umflat. Si am dat cu alcoolul, trebuie sa fac si altceva? Pot aparea complicatii?
Din păcate, da. Dar nu cred ca este cazul având în vedere ca acel caine este încă mic și vaccinat. Dacă nu a fost lăsat supravegheat niciodată pe afară e ok. De exemplu putea sa mai muște un alt om, purtător de diferite boli. De asemenea, se zice ca "Hârtia igienica a unui caine este limba", asta înseamnă ca oricât de curate ar părea animalele, ele tot sunt purtătoare de viruși și nu sunt igienice, precum omul. Ai reacționat foarte bine ca te-ai dat cu alcool, asta de obicei împiedică virușii sa intre în sânge. Mai contează și cât de mare e rana, dacă era superficiala nu este nicio problema. Succes!
Scuze, dar am uitat sa Îți spun că există caini purtători de Tetanos, o boala fatala, dar teoretic ar trebui sa ai vaccin din copilărie, este prevăzut. În cazul în care nu ai vaccinul, du-te cât mă repede posibil la medic.
Pana acum nu a muscat pe nimeni, afara nu il las deloc. Doar sa il duc la plimbare cu mine. Am pus alcool unde e rana, am ajuns la timp sa ma ocup de rana. E rana mica si sunt speriata inca. Trebuie sa fac vreun vaccin? Eu nu stiu nimic. Ce complicatii pot aparea la un om cand e muscat de caine vaccinat?
Tetanosul, care este destul de grav, depinde dacă tu te-ai vacccinat.
Sunt vaccinata din ianuarie-februarie 2017.
Vaccinul tine la adulți 5 ani, deci "ai scapat" ☺. Sa ai mare grija pentru ca cu așa ceva nu e de gluma, noapte buna, eu mă culc!