Buna, poti sa iei un facalet de bucătărie sa il pui pe spate si sa il prinzi cu coatele si sa tragi in fata, sa faci podul, sa mergi cu o carte pe cap... Chiar daca fetele fac asta, dar te ajuta. Fa si niste sport
Sper ca te am ajutat
Haha,si eu aveam obisnuinta asta
Pur si simplu incercam sa stau cat mai dreapta si pana la urma am reusit sa "ma indrept"
Trebuie sa ai vointa
Incearca sa stai drept cat mai mult posibil si nu sta mult la PC, incearca sa faci plimbari sa stai intins in pat, etc.
Funda?
Raspunsurile sunt luate dintr-un articol, legate de statul la scaun, care conduce la pozitia de cocosat:
Ce putem face pentru a îmbunătăţi situaţia?
1. Să stăm pe ceva instabil cum ar fi o minge pentru exerciţii fizice sau măcar pe un scaun fără spătar pentru a ne forţa muşchii trunchiului să lucreze. De asemenea, este important să stăm drepţi şi cu picioarele pe sol.
2. Putem să ne întindem muşchii flexori ai şoldurilor timp de trei minute pe zi.
3. Să facem câţiva paşi în timpul reclamelor sau pauzelor;
4. Să alternăm între poziţia de stat în picioare şi cea de stat în fund.
Practica sporturi, in special dansuri sportive. Te ajuta sa ai o pozitie verticala, iti modeleaza gatul si astfel te obisnuiesti sa nu mai stai cocosat
Si eu am aceiasi problema. Poti sa mergi cu cartile pe cap prin casa, sa iti rogi prieteni sa iti atraga atentia cand stai asa...
Incearca sa faci ceva sa ai o activitate... Sa nu stai toata ziua in pat sau la pc.
Incearca sa stai drept.
Tine o carte pe cap.
Sper ca te-am ajutat!
Buna,si eu am cam aceleasi tendinte si medicul m-a sfatuit sa fac cateva exercitii de gimnastica care imi vor stimula muschii omoplatiilor pentru a sustine spatele drept...incearca sa cauti exercitii pentru spate pe net!
Sper ca te-am ajutat!
Sa incerci mereu sa îţi corectezi pozitia corpului câci altfel poate deveni obişnuinţă
Ia un bat, sau o matura si tine-o cu mainile la spate si plimba te prin casa, sau tine o carte pe cap...
Asta e parerea mea asa faceam iti aduci aminte asta doar daca poti sa-ti bagi in minte sa nu mai stai cocosat! funda!
Daca uiti ca tebuie sa mergi drept poti sa iti rogi prietenii sa iti spuna sa stai cu spatele drept si sa stii ca peste citeva zile o sa iti intre in singe si o sa mergi drept ..succes
Buna, flotariile te vor ajuta (facute corect). Cand observi ca stai mai cocosat incearca sa faci cateva flotari.
Incerca sa iti tii spatele mereu drept si pe urma te obisnuiesti, eu asa am facut(la inceput mi-a fost greu dar acum nu mai am nici-o problema cu asta)
Prefate ca ai tras la sala, si ai un piept frumos si masiv si vrei sa ti-l scoti in evidenta!
Simplu punete de prima data drept pe scaun si ai sa vezi ca instinctul tau dupa vei vrea sa stai doar drept